De organisatoren van Pennenzakkenrock hebben een veertiende editie in mekaar geknutseld, die méér dan gezien mag worden. En het belooft een knaller van formaat te worden, met zowel op het hoofdpodium als in de dancehall pure toppers! En zoals steeds is er randanimatie die aantrekt zoals geen enkele elektromagneet dat kan. Het waspoederwitte strand van het Zilvermeer kan weer krioelen van levendige en jeugdige activiteit.

Pennenzakkenrock
“Het wordt blijkbaar overal een hype, maar ons festival heeft nog niets aan koopkracht ingeboet”, lacht organisator Geert Snoeckx. Voor een prikje kunnen jongeren hier dé festivaldag van hun jonge leven beleven. Op de mainstage staan Tabitha, Brahim, the Paranoiacs, de Ketnet band, Woody (met Jan de Smet), Roxorloops, de Kempense rockformatie X!nk, Spring, Sylver, 2 Fabiola en Born Crain nu al te popelen om op het podium te stormen. De presentatie is in de bekwame handen van Ketnetwrappers.

Randanimatie en straattheater
In de dancehall gaat het kruim van lokale dj’s aan de slag. En waar bestaat er een grotere megafuiventraditie dan precies in deze regio? Zij worden aangevuld door het Nederlandse jumpwerk Jeckyll & Hyde. Pennenzakkenrock is op vlak van kinderevents en dansrages altijd al trendsettend geweest. Dus in 2008 wordt er aangehaakt bij de nieuwe Tecktonic-dansstijl. Weggeplukt van onder de Eifeltoren komt de Parijse DJ Dim Chris zijn ding doen in de Marquee.

Randanimatie heeft al sinds enkele jaren een bijzonder belangrijke plaats ingenomen op Pennenzakkenrock. Ook dit jaar omarmen animatie en straattheater mekaar. Met Circus Bataclan en de dansformatie La Guardia Flamenca haalden de organisatoren twee toppers van formaat in huis. Ook het Belgische leger staat, na een korte onderbreking, weer pal . Niet dat het Zilvermeer tegen dan een rampgebied is, maar gewoon omdat ze zelf ook bijzonder graag hier zijn. Er kan ook gerekend worden op de logistieke steun van partners als Telenet, Dexia, Coca-Cola en Haribo, die elk met hun eigen, speciale animaties zullen uitpakken.

Maar er valt nog veel meer te ontdekken op editie 2008: Bonjour Afrique, Sky-watch, Jeep Experience, death-ride, Global Village, het gloednieuwe hoogteparcours, de watersportschool, de webtorenslide, klimrotsen en andere klauterbanen.
En Pennenzakkenrock blijft het als een eer beschouwen om zichzelf de uitvinders van het zo afvalarm mogelijk festival te beschouwen.
Pennenzakkenrock is een idee dat groeide uit de kinderprovincieraad van het provinciebestuur. De zesdeklassers van de Rauwse basisschool opperden het idee om een eigen festival op te zetten. Een opzet dat ondertussen zoveel ‘roze korrel’ gekregen heeft dat het zich zonder blozen het grootste kinderfestival van het universum-en-even-daarbuiten mag noemen.

Medewerkers gezocht
“Maar in dit’ jaar van de vrijwilliger’ kunnen we best nog een fikse portie helpende handen gebruiken”, klinkt het bij de organisatie. Een festival als dit kan enkel gesmeerd en vlekkeloos verlopen bij de gratie van al die mensen die met hart en ziel hun vrije tijd gebruiken om het jonge volkje die schitterende dag te schenken”.
Meer info op www.pennenzakkenrock.be. Individuele tickets zijn verkrijgbaar in alle Dexiakantoren in Vlaanderen.

Praktische info
wanneer: donderdag 26 juni 2008
waar: Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer, Zilvermeerlaan 2, 2400 Mol

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: