Goele Bormans

Deze namiddag nam Planes 2 een geweldige Take-Off op de luchthaven van Zaventem. Disney, Brussels Airport en Jetair sloegen de vleugels in elkaar om de nieuwe film een vliegende start te geven. Planes 2 "Fire and Rescue" is een prachtig vervolg over het doodgewone sproeivliegtuigje "Dusty". In de eerste film bereikte het sproeivliegtuig zijn grote droom; top racer worden. Hij won de race rond de wereld en werd wereldberoemd. In het begin van Planes 2 zien we hoe hij de ene na de andere race wint, maar jammer genoeg slaat het noodlot toe en krijgt hij een probleem met zijn versnellingsbak.

Door de problemen met zijn motor kan het vliegtuigje niet genoeg snelheid en vermogen meer opbouwen om races te vliegen. Als hij toch over zijn grens gaat heeft hij kans om neer te storten. Zijn vrienden zetten alles op alles om hem te helpen, maar helaas is er niets aan te doen. Als de luchthaven van Propeller Heide gesloten wordt omdat het niet meer aan de veiligheidsvoorschriften tegen brand voldoet, besluit Dusty om te helpen. Hij gaat een opleiding volgen in Piston Peak National Park om een brandblusvliegtuig te worden. Hij mist het racen enorm maar als hij ziet wat voor een helden het zijn wordt hij er al snel door gefacineerd. Wil je weten of Dusty erin slaagt om een echt brandblusvliegtuig te worden? Gaan dan zeker een kijkje nemen!

Enkele genodigden uit BV-land kwamen ook de première in de vertrekhal van Jetair bijwonen. Onder hen was ook de cast te vinden. Zij kwamen met hun kinderen gezellig kijken naar hun eigen prestatie. Dieter Troubleyn mocht ook deze keer de hoofdrol (Dusty) op zich nemen. De stem van zijn grote aanbidster (Dipper) werd ingesproken door Ella Leyers. Van de oude cast speelde Hubert Damen weer zijn rol als tankauto Teug, Charlotte Vandermeersch als Dottie en Marc Peeters als Skipper, het oude legervliegtuig en tevens coach van Dusty. De andere leden van het brandblusteam werden vertolkt door Ludo Hellinx (Windlifter), Jenne Decleir (Maru) en Hans de Munter (Blade Ranger).

Er was ook verschillende randanimatie voor de kinderen voorzien. Gezien de film over brandblusvliegtuigen gaat, werd er niet alleen het thema vliegen boven gehaald maar ook het thema van de brandweer. Kinderen konden met natte sponsen naar neppe vlammen werpen, in een echte brandweerwagen (met dank aan de luchthavenbrandweer van Brussels Airport) kruipen en ze mochten zelfs eens spuiten met een echte waterspuit. In het thema van de veiligheid kregen ze ook allemaal een origineel fluovestje aan. Ook binnen kon je vanalles doen, je kon door een hindernissenparcours kruipen, vuurblikjes omgooien met een vliegtuig, computerspelletjes spelen, elektronische vliegtuigjes besturen, 3D-memory spelen enz... Na de film was er nog een gezellige receptie en kregen de kindjes nog een aangepaste goodybag mee naar huis.

Voel je de vliegkriebels al in je buik? Ben je benieuwd welke nieuwe avonturen Dusty te wachten staan? Ga dan zeker eens kijken! Planes 2 Fire and Rescue speelt vanaf woensdag 23 juli in alle bioscopen!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over