Reeds van bij, of zelfs voor, de oprichting van het Antwaarps Amusements Theater, droomden de initiatiefnemers ervan om de voorstellingen te kunnen spelen in een iconische zaal, gelegen in het hart van Antwerpen. Eerst werd gedacht aan de voormalige zaal van het Echt Antwaarps Theater in de Arenbergstraat, omdat deze zaal jarenlang synoniem was met komedie in het Antwaarps. Het kwam echter niet tot een akkoord met de huidige uitbaters.

De zoektocht ging verder en we kwamen uiteindelijk in de gelegenheid om de iconische zaal van het voormalige Raamtheater, aan de De Vrièrestraat 36 op het Antwerpse zuid te huren. Die gelegenheid kon ’t Antwaarps Amusements Theater niet laten voorbij gaan. Samen met Carrousel Theater Producties vinden zij hier nu voor de volgende jaren hun vaste stek. Er zullen eigen producties gebracht worden afgewisseld met gastproducties. Er zal ook receptief gewerkt worden zodat ook andere gezelschappen er hun producties zullen kunnen uitvoeren. De prachtige locatie leent zich ook uitstekend voor andere evenementen zoals dansoptredens, exposities enz.

Een eerste productie van ’t Antwaarps Amusements Theater gaat op 19 november 2022 in première : “De Ontdekking van Amerika door Johan Padan”.

Verdere programmatie kan u vinden op www.antwaarpsamusementstheater.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: