Arcade Fire komt met Reflektor Tour naar het Sportpaleis

Een mooie romance, daar begint het allemaal mee voor Arcade Fire. Wanneer Win Butler en Régine Chassagne elkaar voor de eerste keer ontmoeten, zijn ze meteen onder de indruk van elkaar en hun muzikaal talent. De twee worden onafscheidelijk en gaan samen nummers schrijven. De fundamenten voor Arcade Fire zijn gelegd.

De Canadese rockgroep breekt door met haar eerste langspeler ‘Funeral’ (2004), meteen goed voor een Grammy-nominatie voor ‘Alternative Album of the Year’. Wanneer later het decennium op z’n einde loopt, sleept de plaat een bekroning van Rolling Stone als ‘beste album van de jaren 2000’ in de wacht. Ook opvolger ‘Neon Bible’(2007) heeft een Grammy-nominatie op zijn naam staan en komt bij uitgave meteen op nummer 2 binnen in de Amerikaanse en Britse charts. Maar de band gooit vooral met ‘The Suburbs’ (2010) hoge ogen. Het regent prestigieuze prijzen voor de Canadezen, waaronder de Grammy Award voor ‘Album of the Year’ en ‘Best International Album’ op de BRIT Awards van 2011. In België bestormt de plaat onze hitlijsten en behaalt ze uiteindelijk een gouden status. Iedereen is het er intussen over eens dat Arcade Fire in het lijstje van de beste bands ter wereld thuishoort. En zij die de fantastische groep al live aan het werk konden zien, weten ook dat zij één van de beste (zoniet beste) livebands op aarde zijn

Minder dan drie weken geleden was een beperkt aantal Belgische fans hier nog getuige van. De broers Win Butler en William Butler, Régine Chassagne, Jeremy Gara, Tim Kingsbury en Richard Reed Parry gaven in november een schitterend en exclusief optreden in de Hallen van Schaarbeek, om de release van hun vierde studioalbum ‘Reflektor’ in stijl te vieren. In slechts enkele minuten tijd was het concert hopeloos uitverkocht, met heel wat teleurgestelde fans tot gevolg. Maar niet getreurd voor wie naast een felbegeerd kaartje greep, want vandaag kondigt Arcade Fire een nieuwe Belgische passage aan! Op dinsdag 10 juni brengen de rockers hun REFLEKTOR TOUR naar het Antwerpse Sportpaleis. De ticketverkoop voor dat concert start op maandag 16 december om 14u, zorg dat je er op tijd bij bent!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Arcade Fire
Datum: 
Dinsdag 10 juni 2014
Locatie: 
Sportpaleis, Antwerpen

Reservatie:

0900 2 60 60
Meer over