Dance! Dance! Dance! de uitzonderlijke theatervoorstelling rond Arsenal’s nieuwe plaat mét film, Furu, gaat op 22 oktober 2014 in première op Film Fest Gent. Arsenal heeft een nieuwe plaat. U moet ze zien.

Op 19 april werd de release van Furu uitzinnig onthaald in de Lotto Arena te Antwerpen. Furu werd vanaf het begin aangekondigd als de plaat mét film, een plaat die je moet zien, vanaf het najaar wordt dit mogelijk voor de fans van Arsenal. De film Dance! Dance! Dance! werd geregisseerd en geproduceerd door Hendrik Willemyns in samenwerking met de Japanse regisseur Ken Ochiai. Het hoofdpersonage in de film heet Furu  vandaar de naam van het album.

Naast de film heeft Arsenal ook een live voorstelling van Dance! Dance! Dance! in petto.  Momenteel bereidt Arsenal zich voor om vanaf het najaar Film en Concert te combineren op een originele manier en het verhaal over Stilstand en Beweging te brengen met Muziek als motor.  Tijdens het Film Concert Dance! Dance! Dance! krijgt de toeschouwer zowel delen van de film als live muziek voorgeschoteld.

De symbiose die tussen de live muziek en de film ontstaat wordt een unieke beleving.  Het maken van een film om die op zo’n manier live te brengen in Belgische theaterzalen is iets wat geen enkele andere band Arsenal ooit al heeft voorgedaan.

Film Concert Dance! Dance! Dance! gaat in première op Film Fest Gent en zal daarna in meerdere Belgische theaters* te aanschouwen zijn. De avant-première vindt plaats in Japan zelf, meer nieuws daarover volgt later. Het Film Concert zal onuitgegeven soundtrack-materiaal combineren met bekender Arsenal-werk. Uiteraard komen ook nummers het uit laatste album Furu aan bod. (Hier te verkrijgen)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over