Een Cylon met de naam Leobon duikt op in de vloot, maar wordt snel gevangen. Starbuck wordt aangesteld om de ondervraging te leiden. Roslin had een droom over deze Cylon voor hij gevangen werd, en zij is vastberaden om zijn plannen te weten te komen. Een dodelijke psychologische strijd tussen de Cylon en Kara en President Roslin start wanneer hij laat weten dat hij aan boord van één van de schepen een nucleair explosief heeft verborgen. Intussen vraagt Boomer aan Baltar om zijn nieuw Cylon detectiesysteem op haar te testen. Boomer krijgt nieuwe bevelen waar ze moeite mee heeft.

Met Edward James Olmos (Commander William Adama), Mary McDonnell (Laura Roslin), Jamie Bamber (Capt. Lee ‘Apollo’ Adama), Tricia Helfer (Number Six), James Callis (Gaius Baltar), Katee Sackhoff (Lt. Kara ‘Starbuck’ Thrace), Michael Hogan (Colonel Tigh), Grace Park (Lt. Sharon ‘Boomer’ Valerii), e.a.

Nadat de 12 mensenkolonies vrijwel zijn vernietigd in de climax van een honderdjarige oorlog tegen het Cylon rijk, trachten president Roslin en Commander Adama de laatste nog levende mensen veilig te leiden naar de mythische planeet Aarde, de veronderstelde dertiende kolonie van de mensheid.

The world is over
The fight has just begun
Battlestar Galactica morgenavond om 23u05 op VT4

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: