Kim Gijsbrechts

Belgisch talent ten top

De Belgische indie-popgroep Bazart werkt zich in een daverend tempo naar de top. Eén jaar na het immense succes van ‘Goud’ staan de heren niet één, maar twee keer in een uitverkocht Lotto Arena. 2 jaar geleden traden ze er nog op als voorprogramma voor Oscar and The Wolf.

De mannen hebben er duidelijk zin in. Met veel swung maken ze het podium eigen vanaf het eerste nummer ‘Census’. Hierbij wordt de band ondersteund door een spectaculair lichtshow. Flitsende lichten over publiek en podium. Dit laatste ook omringd door palen met ledverlichting. Ook een heuse loopbrug, die uitstrekt tot halverwege het middeplein, wordt verlicht met indrukwekkend doorlopende lichtschermen.

Bij het tweede nummer en hit ‘Nacht’ wordt er al volop meegezongen. Het catchy repertoire van de band maakt dat zelfs de minder bekende nummers worden meegezongen. De diepe warme stem van showman Mathieu Terryn en de klare teksten moedigen aan om mee te zwieren op de muziek. Dat wordt dan ook volop gedaan. Veel heeft Terryn trouwens niet nodig om het pubiek mee te krijgen. Enkele passen richting middenplein en tientallen dameskelen slaan open. Het dynamische voorkomen van de frontman werkt aanstekelijk. Dansend, roepend en breed glimlachend zweept hij publiek op. Van een gebrek aan zelfvertrouwen is hier zeker geen sprake. Maar dankzij zijn charmante voorkomen, komt hij hier moeiteloos mee weg. Ook mede ex Eurosong for Kids kandidaat en huidige zanger/keyboardspeler en gitarist Oliver Symons en zanger/gitarist Simon Nuytten tonen zich van hun beste kant. Met een foutloze instrumentale ondersteuning, maar ook vocale, kan er absoluut niets negatiefs gezegd worden over deze op en top Vlaamse band.

En dat was ook de stemming van de avond. Alle nieuwe nummers, gaande van het zwevigere Oscar and The Wolf genre tot de alienachtige vibe met computervervormde geluiden en stemmen, worden met open armen ontvangen. GSM-lampjes gaan meermaals aan. Er wordt luidkeels meegezongen en volop gedanst en gezwaaid. Dan verbleken de opmerkingen “te weinig moeite in de show gestoken” en “geen bindteksten”, die ik opvang van enkele kritische dames na de show, bij de rest. Zeker als je weet dat het laatste nummer van de avond en topper ‘Goud’ met een staande ovatie en gouden confetti wordt bekroond.

Het was dus een topoptreden van een charmante band. Hopelijk verandert dat niet naarmate de groep meer successen boekt. Want dat zal zeker het geval zijn.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Bazart
Datum: 
31/03/2017
Locatie: 
Lotto Arena
Meer over