'Gezocht M/V', zo zou de eerste productie van Charlotte Campion en Mike Wauters heten, in een regie van Jos Dom. Het zou een vertaling zijn van 'Marry me a little'. Een kleine musical van Stephen Sondheim. 'Gezocht M/V' zou meteen ook de eerste productie worden van de vzw Compagnie Company. Wat begon als een mooi initiatief draaide al gauw uit tot een ware lijdensweg wegens problemen met het rechtenbureau. Een grote tegenslag voor het jonge vzw Compagnie Company dat zo genoodzaakt wordt om te stoppen met de voorbereidingen van deze productie en zijn eersteling dus niet geboren ziet worden.

Handdoek in de ring voor jong musicalinitiatief “gezocht m/v”

Het akkoord van het rechtenbureau werd gegeven, maar hoe dichter de première kwam, hoe meer problemen er kwamen bovendrijven. Jos, Charlotte en Mike konden niet anders dan de handdoek in de ring te werpen. Met alle negatieve gevolgen vandien… Nu Compagnie Company de voorstelling moet schrappen, hangen ze meteen ook vast aan een boete, waar het bedrag van de gemaakte kosten nog eens bijkomt. “Opstartende theatergezelschappen hebben het in deze tijd sowieso al moeilijk om te overleven. Met een negatief startkapitaal beginnen is dan al helemaal nefast.”, getuigt Charlotte Campion.

Bekend vlaanderen wil niet lijdzaam toekijken: benefietconcert op 28 april

Dit verhaal is ter oren gekomen van bekend Vlaanderen en enkele collega’s uit de theaterwereld wilden meteen helpen. Op 28 april in de Zwarte Zaal zal er om 20u30 een benefietconcert plaatsvinden met o.a. Ann Van den Broeck, Anne Mie Gils, Bert Verbeke, Helle Vanderheyden en Laurenz Hoorelbeke. Het geheel zal gepresenteerd worden door niemand minder dan Stany Crets. Uit sympathie voor het probleem stelt Sam Verhoeven, algemeen leider van het Fakkelteater, zijn zaal ter beschikking. Hopelijk kan de opbrengst de financiële schade helpen opvangen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Gezocht m/v, Benefietconcert
Datum: 
28 april om 20u30
Locatie: 
Fakkelteater, Antwerpen

Reservatie:

Meer over