Opvallend nieuw Belgisch talent is rapper Lionman. Hij werd geboren uit Afrikaanse ouders in Brussel begin jaren tachtig. Lionman begon zijn talent voor teksten schrijven en rappen al op zeer jonge leeftijd te ontdekken. Het flowen – al rappend spreken – kon hij ontwikkelen dankzij de steun van zijn vader die in hem een muzikale kerel zag. Naast een normale dagtaak was Lionmans vader ook nog dj, een goede manier om het gezin te onderhouden. Lionman vertelt: “Eigenlijk ligt mijn vader aan de basis waarom ik met muziek begonnen ben en waarom ik ben beginnen rappen. Toen ik 6 jaar was, schreef mijn pa voor mij mijn eerste echte rapnummer. Daarvoor hadden we al met zijn beiden tonnen bandjes opgenomen”.

De sterkte van Lionman in België is dat hij perfect Nederlands- als Franstalig is. In beide landstalen kan hij moeiteloos rappen.

De nummers van Lionman bevatten een duidelijke boodschap. “Zwaaien met de middelvinger gaat over ne stevige fuck you tegen zaken die onrechtvaardig zijn in onze maatschappij.”, zegt Lionman. ‘Middelvinger’ is niet alleen een opvallende thematisch geladen song, ook de videoclip is naar Belgische normen indrukwekkend. De muziekzenders TMF en Jim zijn alvast laaiend enthousiast, net als de Brusselse AB en FM Brussel die voor Lionman en zijn boodschappen best veel sympathie opbrengen. Lionman moet je zien en horen! Bekijk dus op Youtube zijn populaire videoclip van ‘Middelvinger’, vanaf volgende week te koop in Vlaanderen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: