De Nederlandse artiest Benny Sings is terug met nieuwe muziek! Vandaag is zijn single ‘The Only One’ verschenen, een voorproefje van meer materiaal.

Een nieuw stukje zalige soul-pop van een van de besten: de Nederlandse artiest Benny Sings is terug met nieuw nummer The Only One. Benny Sings en zijn toetsenist/medewerker Adam Bar-Pereg schreven en produceerden het nummer in hun geboortestad Amsterdam en maakten het af in L.A. en Londen.

The Only One is de eerste nieuwe muziek sinds het album 'Music' uit 2021 waarop o.a. ook samenwerkingen Mac DeMarco, Tom Misch en PJ Morton te horen zijn.

Volgens Benny Sings gaat The Only One over een man die het contact met de werkelijkheid verliest en (alweer) geobsedeerd is door een vrouw. Het ontstaansproces van de single verliep naar eigen zeggen compleet organisch en vlekkeloos.Een Koreaanse fan vertelde dat de muziek van Benny Sings haar een veilig gevoel gaf, wat volgens de artiest een mooie eigenschap van muziek kan zijn.

Over Benny Sings

Sinds het in 2003 verschenen debuutalbum ‘Champagne People’ werkt Benny Sings gestaag en onafgebroken aan een zeer succesvolle carrière. Met het album ‘ART’ uit 2011 scoort Benny een cult-hit met het nummer ‘Big Brown Eyes’. Benny Sings is de eerste Nederlandse artiest ooit die uitgenodigd werd om een NPR’s Tiny Desk sessie op te nemen.

Wanneer hij in 2017 bij het gerenommeerde Stones Throw Records (Sudan Archives, Mild High Club) uit LA tekent breidt de fanbase zich snel uit, zelfs namen als John Mayer, Anderson Paak en Jamie Cullum zijn daar onderdeel van.

Benny Sings treedt sindsdien op voor uitverkochte zalen in binnen en buitenland. De internationale connecties die Benny door zijn carrière opbouwt komen samen op het ‘Music’ album uit 2021 waarop hij o.a. samenwerkt met MacDeMarco, Tom Misch & PJ Morton. Het album wordt een groot succes met tot nu toe al meer dan 75 miljoen streams.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over