AB presenteert met veel goesting de eerste namen voor de 7e editie van BRDCST! AB’s jaarlijkse hoogmis voor de muzikale avonturier verwelkomt van 4 tot en met 8 april de meest uiteenlopende genres en artiesten van over heel de wereld. BRDCST deint dit jaar uit tot een volle 5-daagse. Op de affiche prijken o.a. Alabaster DePlume, Moin, Slauson Malone 1, Tirzah en nog veel meer. Autechre zal het festival aftrappen met een pre-show op 4 april. Oneohtrix Point Never trekt als laatste act de deur van het festival achter zich dicht. Early Bird festivalpassen en tickets voor de pre- en aftershow zijn te koop vanaf vrijdag 17 november.

Van 4 tot en met 8 april kan de muzikale omnivoor opnieuw zijn hart ophalen in Ancienne Belgique. Met enige trots presenteert AB de scherpste muziek van het moment op de nieuwste editie van BRDCST.

Op de affiche van het festival prijken dit jaar o.a. de Britse poëet/saxofonist Alabaster DePlume; Amaro Freitas die zich vanuit de slopenwijken van de Braziliaanse havenstad Recife ontwikkelde tot een pianist van internationale allure; Attila Csihar , vooral gekend van zijn werk met de invloedrijke Noorse black metal band Mayhem en dronegezelschap SUNN O))); het zevenkoppige afrofuturistische punkcollectief BCUC (Bantu Continua Uhuru Consciousness) uit Soweto; Brìghde Chaimbeul, die reeds samenwerkte met o.a. Colin Stetson en Caroline Polachek; de Zweedse Ellen Arkbro en het Japanse Goat; het trio Gordan met zangeres Svetlana Spajić; Holy Tongue, het project van de Italiaanse drumster/componiste Valentina Magaletti die reeds achter de vellen zat bij o.a. Thurston Moore, Mica Levi, Kamasi Washington en Nicolas Jaar; Lenhart Tapes , het alter ego van de in Belgrado residerende cassetteverzamelaar en noisemuzikant Vladimir Lenhart; het uiterst explosieve Moin; de Zweeds-Iraanse Shida Shahab; het negenkoppige folkcollectief Shovel Dance Collective; Slauson Malone 1, nu al een Warp-icoon in the making en Tirzah, die ons recent betoverde met het album trip9love…??? en speciaal voor BRDCST een avond cureert met muzikale geestesgenoten.

Autechre zal het festival op 4 april aftrappen met een BRDCST pre-show . Het duo is al meer dan 35 jaar onnavolgbaar met hun stuiterende electronica die tegelijkertijd complex, abstract, donker, kubistisch maar evenzeer funky klinkt. Hun meest recente passage in België dateert alweer van 2016. Afsluiten doet BRDCST met Oneohtrix Point Never. Zijn aftershow wordt alvast een bloemlezing uit zijn rijke verleden én uit zijn jongste album Again.

Meer weten over de verschillende artiesten op BRDCST?
Onze curator Kurt Overbergh gidst je alvast hier door alle namen van de (onaffe) affiche.

Early Bird festivalpassen en tickets voor de pre- en aftershow zijn te koop vanaf vrijdag 17 november.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over