De eerste single van Brihangs aankomende debuutalbum viel eerder al te horen op verschillende radiozenders, maar vanaf vandaag is ook de video bij het nummer 'Balanceren' gelanceerd. Het album in kwestie, 'Zo lang mogelijk' getiteld, zal uitkomen in het najaar van 2016 onder Fake Records. Bekijk de videoclip hier: https://youtu.be/8gacIIF75aE

'Balanceren', de allereerste single van zijn aankomende debuutalbum valt te omschrijven als vintage Brihang: we horen een artiest die zich niet te beschroomd voelt om het hart op de tong te dragen, zonder echter te vervallen in pathos of sentiment. In het nummer beschrijft de rapper hoe moeilijk het is om een gezond evenwicht te bewaren tussen een grote ambitie en de kleine, even waardevolle, zaken in het leven. De warme productie van het nummer, gemaakt door de Leuvense producer Moodprint (Tangram Records), vult de sferische teksten van Brihang perfect aan.

Het nummer heeft nu ook een vertaling naar beeld gekregen die qua eigenzinnigheid niet moet onderdoen. In de video zien we Brihang letterlijk zweven in het luchtledige tussen grote plannen en de realiteit, een erg interessante choreografie van aantrekken en afstoten. De clip is geschoten door Maanlander, het productiehuis waar Brihang eerder al mee samenwerkte bij de opnames van de clip bij het nummer 'Oe Ist'.

Sinds Brihang in het begin 2014 de Nieuwe Lichting van Studio Brussel won, nam zijn carrière onherroepelijk een steile klim, met optredens in de mooiste poptempels van ons land en op festivals als Pukkelpop of de Lokerse Feesten. De rapper uit West-Vlaanderen oversteeg al snel de hiphopniche waardoor ook het grote publiek zijn experimentele en volledig eigenzinnige muziekstijl in de armen kon sluiten. Verwachtingen over zijn debuutalbum zijn dan ook hooggespannen.

De clip bij 'Balanceren' is te zien op het officiële youtubekanaal van platenlabel Fake Records. Het nummer valt te streamen en te kopen via de gekende diensten. Indien uw medium iets wil doen rond deze single- en cliprelease, gelieve ons te contacteren op onderstaande contactgegevens.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over