De man van 31, Flip Kowlier zijn derde soloalbum, lijkt voor ons een schot in de roos. De rapper uit Izegem heeft ons verbaasd met zijn nieuwe (power) ballads, meezingers, akoestische liedjes, .. Om zijn nieuwe album tot stand te laten komen, heeft Filip Cauwelier –zo gaat hij doorgaans door het leven- hulp gekregen van enkele bekende artiesten zoals onder andere Gabriel Rios, die meewerkte aan “El mundo kapotio”, dat het geheel meteen swingender, zelfs dansbaar, maakte.

Het album bevat vele nummers met als thema zuipen en liefhebben, zoals in “De man van 31”: “ik i een kljin probleem, 'k drienke veel te ville", of uit “Niemand”: “kzoe nie zonder u kun, 't is echt grof ”.

Flip Kowlier heeft ook nog steeds zijn gevoel voor humor niet verloren, evenals zijn zelfrelativering, en dat valt te bemerken in de hele catchy, happy song “Donderdagnacht” met al tekst onder andere: “hallo ik ben Flip Kowlier kej mie nie van ip tv, nog nuoit van huort meiske ge zin nie me unnen tit mee!”.

Ook “Ilse zegt” is zeker geen mis nummer, Flip bezingt hier politiek zielig correcte groene meisjes, maar dan wel met een flinke sneer: “Ils is tegen BMW en luopt nie met de meute mee”. Voor de rest is het nummer erg opzwepend, ééntje dat je zeker in je achterhoofd zal houden. Maar ook “Under nen buom” en “Meiske” mogen er best wezen.

“De man van 31” komt erg autobiografisch over. Flip Kowlier is dit jaar 31 geworden, en in zijn songs komen vaak gevoelens boven die hij zelf ervaart. Deze derde soloalbum is de meest melancholische, maar ook meest persoonlijke tot nu toe, klaar voor de charts als je het ons vraagt!

Tracklist:
01. Eindelijk
02. Donderdagnacht
03. Onder nen buom
04. Elikopter
05. Caravan
06. Idderkji ipnieuw
07. Meiske
08. Ilse zegt
09. El mundo kapotio
10. Niemand
11. De man van 31

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: