Nicole & Hugo, Vlaanderen’s muzikaalste duo, lanceerden onlangs hun nieuwe langspeler. “Eeuwig geluk”, want zo noemt de nieuwe plaat, liep maar liefst een half jaar vertraging op. Maar geen paniek, het belooft de moeite te worden, verzekerde Nicole & Hugo ons. “Eeuwig geluk” is een nieuwe album vol liefdesliedjes.

We hebben er lang op moeten wachten, maar liefst zes maand langer dan gepland, maar de nieuwe langspeler van Nicole & Hugo is uit. Een album boordevol herkenbare liefdesliedjes die je geregeld kippenvelmomenten bezorgen. Stiekem hoopt het koppel om met dit album voor het eerst in hun carrière een gouden plaat in de wacht te slepen. Die kans zit er trouwens dik in, want wie kent er de bomma en bompa van de Vlaamse showbizz nu niet. Bovendien draait het album al drie weken mee in de hoogste regionen van de Ultratop 50 albums.

Bij het maken van hun nieuwe album kreeg het koppel de hulp van Gui Van Roy, Hans Lambrechts en zelfs Q-music-dj Sven Ornelis. Het trio zorgde namelijk voor enkele meer dan geslaagde liefdesteksten. Denken we bijvoorbeeld maar aan “De mooiste reis”, het absolute hoogtepunt op het album met een duidelijke boodschap.

Natuurlijk kon ook hun vorige zomersingle “Olé ola” niet ontbreken op het album. Het nummer vormt eerder een uitzondering op het album, aangezien de meeste nummers toch een ingetogen karakter hebben. Denk maar aan de vertaling van de France Gall-klassieker “Evidemment” of in het geval van Nicole en Hugo “Ik hou van jou”.

Het koppel covert niet alleen France Gall, maar ook … zichzelf. Ze stoken namelijk hun monsterhits “Baby Baby” en “Goeiemorgen morgen” in een nieuw jasje. Het is voor het eerst, en normaal ook gezien de laatste keer, dat het koppel de nummers opnieuw inzong. Een hedendaagse tint in deze eurosongklassiekers zorgt dan ook voor twee meezingers van formaat op het album.

Waar Nicole solo gaat tijdens de France Gall klassieker, kiest Hugo voor een eigen nummer “Jij alleen”, een gepastere titel kon waarschijnlijk niet. Als bonustrack staat natuurlijk “Pastorale” op het album. “Pastorale” is de Liesbet List & Ramses Shaffy-cover waarmee het koppel onlangs nog de derde editie van het Nederlandstalige liedjesprogramma “Zo is er maar één” won op één.

Dit is de volledige tracklist:
01. Ik wil jou alleen
02. Ik heb je nodig
03. Ik hou van jou
04. Kiezen voor liefde
05. Eeuwig geluk
06. Wij blijven samen
07. Jij alleen
08. Ik wil van je houden
09. Olé Ola
10. Liefde
11. Een beetje liefde
12. De mooiste reis
13. Baby Baby
14. Goeiemorgen, morgen
15. Pastorale

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: