Hoewel zijn naam het brede publiek nog niet zo bekend in de oren klinkt en hij nog maar net zijn eerste album 'Nine Track Mind' uitbracht, heeft Charlie Puth al een indrukwekkend parcours afgelegd. De getalenteerde zanger, muzikant, producer en songwriter startte zijn carrière pas in juli 2014, maar mag nu al een lange lijst awards en nominaties, eervolle support acts, uitnodigingen in de meest populaire Amerikaanse talk shows en majestueuze samenwerkingen op zijn palmares noteren. De meest succesvolle samenwerking tot hiertoe was natuurlijk die met Wiz Khalifa, met wie hij samen de monsterhit "See You Again" schreef, producete en zong. Goed voor nummer 1 in meer dan honderd landen!

Op 'Nine Track Mind' zijn ook enkele opvallende samenwerkingen terug te vinden. Op de break up song "We Don't Talk Anymore" herkennen we bijvoorbeeld de stem van niemand minder dan Selena Gomez. Charlie Puth is terecht fier op zijn debuutplaat en zegt ernaar gestreefd te hebben om elke song soulvol te laten klinken, met een sterke melodie, herkenbare teksten en een groot popgehalte. Maar toch net dat tikje anders dan wat mensen van popmuziek verwachten.

Wie benieuwd is naar het werk van deze getalenteerde jongeman, naar wie in de USA verwezen wordt als "the next big thing in music" (Entertainment Weekly) en "a global superstar" (Forbes), duidt dinsdag 10 mei best met stip aan in de agenda. Charlie Puth tekent die dag present in Trix in Antwerpen. Tickets voor dat concert zijn beschikbaar vanaf vrijdag 19 februari om 12u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over