Clannad is zeer bepalend voor de Ierse hedendaagse muziek. De familie Brennan richt de groep begin jaren 70 op. De Brennans (zussen en broer Máire, Ciarán en Pól en hun ooms Noel en Pádraig) dopen hun groep Clannad, een samentrekking van het Ierse 'Clann as Dobhair’ wat zoveel betekent als ‘familie uit het dorp Gweedore’. Inspiratie halen ze uit de Keltische cultuur en taal. Met hun unieke mix van folk, rock, ambient, jazz en wereldmuziek veroveren ze de wereld.

Hun wereldbekende themanummer voor de film ‘Harry’s Game’ staat er 25 jaar na datum nog steeds. En hun meest recente album ‘Landmarks’, intussen ook al 10 jaar oud, werd in 1997 onderscheiden met een Grammy Award. Clannad is bron van inspiratie voor vele andere Ierse topartiesten. Zo is Bono een grote fan. Hij omschrijft het geluid van Clannad als ‘engelen die zingen’. In 1985 nemen ze trouwens samen het knappe ‘In A Lifetime’ op. En Clannad is ook een springplank voor de carrières van sommige leden gebleken. Zusje/nichtje Enya sluit zich in 1980 aan bij de familiegroep om zich een paar jaar later volledig op haar –uiterst succesvolle- solocarrière te richten.

Ook Máire Brennan bouwt als Moya Brennan een mooie eigen carrière uit maar verlaat Clannad echter nooit. De voorbije jaren trad de groep slechts heel sporadisch op. Daar komt nu verandering in want voor het eerst in 10 jaar gaat de familie Brennan weer op tournee. Op 30 april komt Clannad naar de Elisabethzaal in Antwerpen. Het beste van Ierland ! Nu reserveren !

Clannad
Woensdag 30 april 2008 - 20u00
Koningin Elisabethzaal, Antwerpen

Tickets kunnen vanaf nu gereserveerd worden via Proximus Go For Music 0900 260 60 of klik hier voor online tickets.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: