Coldplay heeft een nieuw nummer geschreven voor de film ‘Unbrokenvan Angelina Jolie. ‘Miracles’ staat op de officiële soundtrack van de autobiografische film over het leven van olympische atleet, oorlogsgevangene en motivational speaker Louis Zamperini.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog stort Zamperini, die in 1936 nog lange afstandsloper was voor de VSA op de Olympische Spelen in Berlijn, neer als bemanningslid van een Amerikaanse bommenwerper in De Stille Oceaan. Na 47 dagen vastklampen aan een gammel vlot wordt hij totaal uitgeput opgepikt door de Japanse zeemacht waarna hij de rest van de oorlog doorbrengt in een Japans gevangenenkamp. Daar wordt hij zwaar gemarteld door een wraakzuchtige Japanse kampcommandant. Niet bereid op te geven, groeit Zamperini uit tot een toonbeeld van wilskracht, doorzettingsvermogen en vergevingsgezindheid voor een hele natie.

Zamperini zelf overleed op 2 juli 2014 op 97-jarige leeftijd maar was zelf nauw betrokken bij de film over zijn leven. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Laura Hillenbrand. Unbrokendraait vanaf 7 januari in de Belgische bioscoop en wordt nu al getipt als mogelijke Oscar-winnaar.

De OST (Original Soundtrack) werd neergepend door de Franse componist Alexandre Desplat, met toevoeging van de nieuwe exclusieve Coldplay song ‘Miracles’. ‘Unbroken – OST’ verschijnt op vrijdag 15 december via Warner Music. Beluister de song ‘Miracles’ hier: https://www.youtube.com/watch?v=FYogZ1KER_k&feature=youtu.be

Tracklisting ‘Unbroken’

  1. We Are Here
  2. Torrance Tornado
  3. Coming Home
  4. Olympic Kick
  5. God Made The Stars
  6. Surprise Mac Attack
  7. Albatross
  8. Mac’s Death
  9. Solitary
  10. Making Gnocchi
  11. Drive To Radio Tokyo
  12. Japanese Attack
  13. Trip To Omori
  14. Bombing Tokyo
  15. Rain
  16. Dead Comrades
  17. To Naoetsu
  18. Broken Ankle
  19. The Bird’s Farewell
  20. Radio Reading
  21. The Plank
  22. The War Is Over
  23. Unbroken
  24. Miracles – Performed by Coldplay

Vorig jaar leverde Coldplay met Atlas ook al de titelsong voor The Hunger Games: Catching Fire.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over