The Haunted Youth, S10, Kraantje Pappie, Dikke en DIRK.

De Belgische festivalzomer is over halfweg. Dat betekent voor Crammerock dat het aftellen kan beginnen. Het festival, dat aan haar 32steeditie toe is, stuurt vandaag 5 nieuwe namen de wereld in. Naast o.a. Noel Gallagher, Goose, Pendulum, White Lies, Miles Kane en Selah Sue tekenen ook The Haunted Youth, Kraantje Pappie, Dikke, S10 en DIRK. present voor een passage in Stekene. De allerlaatste namen voor Crammerock 2023 en het uurschema worden binnenkort bekendgemaakt.

De dromerige pop van The Haunted Youth is in korte tijd naar de top van de Belgische indiemuziek geschoten. Verpakt in dromerige gitaren en synths brengt Joachim Liebens zijn struggle of life in songs waar je als een blok voor valt. De debuutplaat van de band wordt geheel terecht gedraaid én bejubeld in binnen- en buitenland. Met passages op festivals als Rock Werchter, Best Kept Secret en ESNS zijn ze een van de populairste Belgische livebands van het moment.

S10 groeit in Nederland dan weer uit tot de kroonprinses van de alternatieve pop. Ze schitterde met ‘De Diepte’ op het Eurovisie Songfestival en verovert met haar unieke stem en ontwapenende persoonlijkheid de harten van het publiek wereldwijd. Op zaterdag 2 september neemt ze het publiek in Stekene mee in een eigenzinnige wereld verborgen in haar singles met bijdrages van o.a. Froukje, BLØF, Bazart & Mula B.

De meest sympathieke stunter van de Nederlandse hiphop scene, Kraantje Pappie, komt opnieuw eens een feestje bouwen op vrijdag 1 september. En hij heeft zin in de zomer, man! Ook “Biggie van de wijk” of gewoonweg DIKKEwerkte hard om zijn plaatsje in de top van Belgisch/Nederlandse rapscene te verdienen. De Limburger speelt op de tweede festivaldag waarvoor eerder al Sevn Alias, Blackwave en Cho werden aangekondigd.

DIRK. is één van de meest geliefde en populairste indie acts uit Vlaamse bodem. De band heeft de afgelopen twee jaar gebruikt om nog hechter te worden dan deze al was, dat klinkt nóg beter en gooit de deuren open naar nieuw muzikaal terrein.

Crammerock 2023 vindt plaats in Stekene op vrijdag 1 september en zaterdag 2 september op het festivalterrein langs de E34 in Stekene. Tickets voor het festival zijn volledig uitverkocht. Meer namen voor Crammerock en het uurschema worden binnenkort bekendgemaakt. Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via de website van het festival.

Reeds bevestigd: Amber Broos, Bente, Blackwave. , Caity Baser, Cho, Circa Waves, Daan, Dikke, Dimension, dirk., Goose, The Haunted Youth, Heideroosjes, Kraantje Pappie, Mayorga, Meau, Merol, Miles Kane, Noel Gallaghers’s High Flying Birds, Omdat het Kan & Average Rob, Pendulum, Pommelien Thijs, S10, Selah Sue, Sevn Alias, Sons, Used, Venbee en White Lies.

Crammerock is een tweedaags, complexloos muziekfestival tijdens het eerste weekend van september in Stekene, tussen Antwerpen en Gent. Jaarlijks passeren bijna vijftig acts op de drie podia, die garant staan voor non-stop muziek uit alle genres. Dankzij een collectief aan vrijwilligers weet het festival zich te onderscheiden met lage ticketprijzen en een ongedwongen sfeer. De vorige edities klokte het festival af op 36.000 bezoekers, verspreid over twee festivaldagen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over