daMusic / Joris Bulckens

In 2006 was de overschakeling naar twee volwaardige dagen met live-muziek al een onverhoopt succes. Dat het bezoekersaantal dit jaar oploopt tot zo’n 13.000 bezoekers bewijst dat de ingezette koerswijziging een schot in de roos is.

Met zo’n 5.500 bezoekers op vrijdag en 7.000 op zaterdag blikt de organisatie terug op een supereditie. De nieuwe –uitgebreide- camping gaf zo’n 1.500 kampeerders slaapgelegenheid.

CrammerocK geniet momenteel een goede naam in het Belgische festivallandschap. Het speelplezier dat op het gezicht van grote namen als Sarah Bettens, Flip Kowlier en Zornik af te lezen viel, sprak dan ook boekdelen. Bettens zorgde voor een vroeg hoogtepunt op vrijdag door vriend en vijand te verbazen en met Milow het podium op te kruipen voor een welgesmaakte versie van zomerhit ‘You Don’t Know’.

Een uitgebreide festivalmarkt en een volledig heringerichte cocktailbar konden eveneens op veel bijval rekenen. Ook de nieuwe dj-tent werd zowel op vrijdagavond tijdens Dave Lacourt en Alain Thelong als zaterdagavond met de Gentse FreeJays enorm goed gesmaakt. De randanimatie zorgde dan weer voor de nodige gezelligheid en uiterst relaxte sfeer onder de festivalgangers.

Wij kunnen als organisatie dus niet anders dan tevreden zijn. Kwalitatief hoogstaande optredens, geen incidenten en een financiële meevaller voor de Stekense middenstand. Wat voor vele locals nog een puik dorspfestival is, werd voor anderen een mooi slot van het lange festivalseizoen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: