Na een succesvolle beperkte tour in februari 2004 die haar o.a. langs de Ancienne Belgique in Brussel en de Arenbergschouwburg in Antwerpen bracht, is CRISTINA BRANCO terug met een nieuw programma ULISSES.

Traditionele fado hoort weemoedig te zijn. Het mag alleen over lijden gaan, over onmacht en over het noodlot. Maar niet volgens Cristina Branco. Ze bewaart het beste uit de traditie, maar blaast de fado nieuw leven in met haar authentieke interpretatie. Haar stem, een sopraan, heeft dezelfde soepele zeggingskracht en intensiteit als die van haar voorbeeld Amália Rodrigues. Ze brengt een mengeling van traditionele fado’s, eigen thema’s en volksliedjes, waarbij ze altijd zorgvuldig de teksten van de beste Portugese dichters uitkiest.

Ulisses is wereldwijd het symbool van de kracht om alle tegenslagen te overwinnen, zodat men na eindeloze omzwervingen toch probeert veilig terug naar huis te keren. Door de naam van deze mythologische figuur te kiezen voor haar tournee, verwijst Cristina Branco uiteraard naar haar eigen omzwervingen door de wereld. Maar ook wil ze ermee antwoorden op de vraag van menig recensent hoe haar muziek gedefinieerd moet worden. Cristina Branco: ‘Er is geen benaming voor wat ik doe. Het is mijn muziek.
We mogen de fado niet opsluiten tussen de muren van de traditie.’

Met: Cristina Branco (zang), Custódio Castelo (Portugese gitaar), Alexandre Silva (akoestische gitaar), Ricardo Dias (piano), Fernando Maia (akoestische basgitaar)

Meer info over Cristina Branco op de website www.cristinabranco.com.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: