Van 26 oktober tot 2 november 2013 palmt JIM de Godefriduskaai, aan het MAS, in voor The Big Live 2013. Hiervoor gaat het jongerenmerk de samenwerking aan met het MAS in Jonge Handen. Een week lang zijn er DJ-sets, live optredens, gratis workshops en tentoonstellingen in het MAS, in combinatie met een 168 uur durende live uitzending bij JIM en op JIM.be. De 4 JIM-VJ’s Sean Dhondt, Eline De Munck, Vincent Banic en Niko Van Driessche trekken zich ook letterlijk 168 uur terug in de studio.

The Big Live 2013 belooft muzikaal gezien naar goede JIM-traditie op z’n zachtst gezegd ‘eclectisch’ te worden. Elke dag zijn er vanaf 12.00 DJ-sets van jong talent en vanaf 15.00 wisselen nationale en internationale artiesten elkaar af. De voorlopige line-up belooft alvast een dik feest.

Zo komt de Britse groep Crystal Fighters langs, die afgelopen zomer nog zeer straf uit de hoek kwam op Pukkelpop en een grote hit scoort met You and I.

Ook de Nederlandse DJ Martin Garrix komt langs voor een DJ-set en zal ongetwijfeld zijn grote hit Animals draaien.Mark with a K zal daarnaast de iets hardere stijl vertegenwoordigen, terwijl Delv!s met z’n soulvolle klanken voor de nodige warmte zal zorgen. De beats op het podium komen onder andere van Coely, terwijl Mintzkov en Girls in Hawaii voor de nodige gevoelige gitaren zorgen. Safi & Spreej zorgen voor de urban vibes en ook de lokale heldTourist komt af. Ook DJ’s zoals Yves V, Murdock, NEON, Raving George, Kraak & Smaak, Michael Midnight, DJ FRANK en The Mixfitz zullen in de schaduw van het MAS een feestje bouwen.

Er zijn ook tal van workshops tijdens The Big Live 2013: longboards ontwerpen, muzieksampling, graffiti, t-shirts zeefdrukken, leren dansen met Radio Modern… of jezelf een hip kapsel laten aanmeten in het kapsalon. Je presentatietalent kan je dan weer tonen in de JIM Talent Corner of gewoon gekke bekken trekken in de fotobooth.

Het voorlopige programma vind je op JIM.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: