Tijdens een persconferentie in Riga, Europese Culturele Hoofdstad van 2014, waar de 27ste European Film Awards dit jaar zullen plaatsvinden, hebben de European Film Academy en EFA Productions de titels aangekondigd van de 50 films die dit jaar op de selectielijst staan, de lijst met films aanbevolen voor een nominatie voor de European Film Awards 2014! Met 31 Europese landen die vertegenwoordigd zijn, illustreert de lijst nogmaals de grote diversiteit binnen de Europese cinema.

In de 20 landen met de meeste EFA leden hebben deze leden één nationale film rechtstreeks in de selectielijst gestemd. Om deze lijst te vervolledigen heeft een Selectiecommissie die bestaat uit EFA bestuursleden en uitgenodigde experten Mark Adams (G-B), Marit Kapla (Zweden), Stefan Kitanov (Bulgarije), Paz Lázaro (Spanje), Christophe Leparc (Frankrijk) en Elma Tataragic (Bosnië & Herzegovina) verder films toegevoegd.

In de komende weken zullen meer dan 3.000 leden van de European Film Academy stemmen voor de nominaties in de categorieën Europese Film, Regisseur, Acteur, Actrice en Scenarist. De nominaties zullen dan aangekondigd worden op 8 november tijdens het Europese Filmfestival van Sevilla in Spanje. Een 7-koppige jury zal beslissen wie een award ontvangt in de categorieën Europese Director of Photography, Monteur, Production Designer, Kostuumontwerper, Componist en Geluidsontwerper.

De 27ste European Film Awards met de bekendmaking van de winnaars zal plaatsvinden op 13 december in Riga. Voor meer informatie over de films en een volledige lijst van de award categorieën: www.europeanfilmawards.eu

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: