Vorige week donderdag gaf Staf Coppens de aftrap van de zoektocht naar de beste quizzer van Vlaanderen met de preselectiemarathon in Gent. Alle kandidaten hadden dezelfde opdracht: tien vragen op rij correct beantwoorden. Velen voelden zich geroepen, maar niet iedereen kon doorstoten naar de volgende ronde.

In deze 2de aflevering van ‘De Grote Volksquiz’ zijn Genk en Oostende de plaatsen van afspraak. Het wordt als het ware een preselectieclash tussen twee provincies.

Velen die voor de quizgoden verschijnen, voelen dat aan als een thriller. De zenuwen gieren door menige keel en dan komen er niet altijd de goeie antwoorden uit. Zo werd de duif gepromoveerd tot het teken van de dierenriem dat onbevlekt is ontvangen en werd het liedje ‘klein, klein kleutertje, wat doe je in mijn…’ aangevuld met ‘huisje’… Het kan gebeuren.

Een geluksbrenger of breiwerkje meenemen naar de preselecties kan helpen om het zelfvertrouwen op te krikken of te ontspannen. In het gezelschap van familie en vrienden het moment van de waarheid afwachten eveneens, net zoals wegdromen van de 100.000 euro, de inzet van dit quiztornooi. Staf polst in de wachtruimtes wat de quizzers met de hoofdprijs zouden doen. De 19-jarige garnaalvisser Dominique hoeft hier niet lang over na te denken. Geen dure wagen voor hem, maar paarden voor de garnaalvangst!

Staf trekt ook naar de dijk in Oostende en naar de markt in Hasselt met als doel te achterhalen of de inwoners goed zijn in quizzen en om de twijfelaars over de streep te trekken. Hij heeft hier veel voor over, zelfs een parachutesprong.

Sommige quizzers leggen de lat zeer hoog voor zichzelf. De 25-jarige Kevin uit Kortrijk is een van hen. Hij wil aan zijn vriendin Lisa Marie bewijzen dat hij niet alleen de looks, maar ook de brains heeft en laat zijn toekomst afhangen van zijn score. Bejaardenhelpster Annick uit Kuringen krijgt de steun van haar senioren. Hebben zij al hun wijsheid aan haar kunnen doorgeven en haalt Annick met gemak 10 op 10?

Een foutloos parcours afleggen, is voor de herkansers eveneens een must. Kristof wil niet onderdoen voor zijn zus Kelly, die zich vorige week in Gent plaatste, en komt nogmaals zijn kans wagen. Ook de 16-jarige DJ Guy wil dit keer een goeie beurt maken…

De Grote Volksquiz: vanavond om 20:35 op vtm

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: