OP DE PROMAXBDA AWARDS Villa Vanthilt valt voor vierde opeenvolgende keer in de prijzen
De decors van De Nacht van de Vlaamse Televisie Sterren 2012 en Villa Vanthilt hebben gisterenavond het goud en het zilver weggekaapt op de PromaxBDA Europe Awards in Parijs. De programma’s, gemaakt door deMENSEN en uitgezonden op Eén, haalden het van genomineerden uit Groot-Brittannië, Zwitserland en Noorwegen.

De Belgen gooiden gisterenavond hoge ogen met hun setdesign. De Nacht van de Vlaamse Televisiesterren deed voor de eerste keer mee en was meteen goed voor goud. Villa Vanthilt, dat zilver won, bouwt ondertussen aan een ijzersterke reputatie inzake setdesign. Het programma won eerder al goud in 2010 en 2012 en zilver in 2011 en viel gisteren dus voor de vierde keer in de prijzen.

De winnende decors: de nacht van de Vlaamse televisie sterren
Voor de vorige editie van De Nacht van de Vlaamse Televisie Sterren werd gekozen voor een juiste mix tussen strakke, driehoekige vormen en warme, afgeronde lijnen. “3D punk” en “glossy kleuren” waren enkele elementen van het moodboard dat de basis vormde voor het eindresultaat.Om de fysieke afstand tussen publiek en podium subtiel te verkleinen, werd de catwalk van het decor doorgetrokken tot bij de vips en de genomineerden, die aan tafeltjes zaten die elk afzonderlijk onderaan verlicht werden en zo één geheel vormden met de rest van het decor.

Decor Villa Vanthilt
Villa Vanthilt zag er vorige zomer uit als een oase midden in de stad. Hout, water en planten contrasteerden met de prachtige stadspleinen van Turnhout en Ieper en het Eilandje in Antwerpen. Met een prachtige daktuin, een gigantische groene wand, een echte waterval, een zomers terras, een vijver als salontafel en een exotische serre boven op het dak waanden de bezoekers van de villa zich in zuiderse sferen.

Ontwerpteam
Beide decors waren een ontwerp van Pièce Montée in samenwerking met Sam Coeckelberghs. Het lichtdesign was van de hand van Michiel Milbou. Voor het decor van Villa Vanthilt deed deMENSEN nog beroep op tuinarchitect Erik De Waele en Arbor, een Belgisch familiebedrijf dat alle planten leverde.

Over de promaxbda Europe-awards
Promax en BDA (Broadcast Designers’ Association) zijn de belangrijkste prijzen voor respectievelijk marketing en design in het televisievak: de Oscars van de tv-vormgeving. De winnaars werden gisterenavond bekendgemaakt tijdens de PromaxBDA Europe Awards Ceremony in Parijs.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: