Francesco heeft een knus caravannetje gekocht en kampeert met Magali en zoontje Devon op exact vier kilometer van huis. In de gietende regen. Het slechte weer drukt de pret niet en heeft hoegenaamd geen invloed op de eetlust van Francesco. Er moet en zal gebarbecued worden.

Ondertussen op de berg duikt er een transportprobleem op. Junior wil wielrenner worden en vertrekt op trainingstage naar de Hoge Venen. Hij moet er klaargestoomd worden voor het komende wielerseizoen. Iedereen wil mee, maar er is maar één rijdende auto meer op de berg voor zeven Planckaerts. Een probleem dus, dat Eddy meesterlijk oplost. Het gevolg is wel dat de Planckaerts met vertraging naar de Hoge Venen vertrekken. In het gastenverblijf logeert ook Eric Demeyer, modefotograaf én fervent wielertoerist. Hij zal de conditie van Junior testen en samen met hem trainen. Als extra motivatie tovert Eddy een nieuwe fiets tevoorschijn, die Junior kan winnen als hij in een doorgedreven trainingstocht Eric achter zich houdt.

Terug thuis staat ook Christopher voor een nieuwe uitdaging. Op een beurs in Namen moet hij voor het eerst het Planckaert-parket aan de man brengen. Hij wordt vakkundig geassisteerd door Stephanie, die net als haar vader zijn verkoopstechniek test. Francesco staat ondertussen samen met zijn neef Peter op een sfeerbeurs in Gent, met een grotere stand en met schoner volk. Zelfs Miss Planckaert Kim is op de afspraak.

En een laat winteroffensief bezorgt de kinderen ongeziene sneeuwpret. En de mama’s en de papa’s ook…

De planckaerts vanavond om 20.25 uur op vtm

Tekst: vtm

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: