Vandaag is LUCY, de meest recente samenwerking tussen Dez Mona en het Antwerpse muziekensemble B.O.X (Baroque Orchestration X), verschenen. De release komt 10 jaar na hun internationaal bejubelde songcyclus SÁGA uit 2011.

LUCY houdt het midden tussen concert en voorstelling waarbij popmuziek en barok moeiteloos met elkaar versmolten worden. Eerder verschenen de singles All Out en Dance With Me.

Dit najaar is er een heuse tournee gepland waarbij ze in de grootste Vlaamse cultuurcentra op de planken zullen staan. De officiële aftrap gebeurt op 3 september in De Bijloke in Gent, maar op 25 augustus zijn Dez Mona & B.O.X alvast al te zien op de Feeërieën in Brussel.

Luister hier naar LUCY

Ecologische samenwerking

In de podiumvoorstelling dit najaar zullen heel wat kostuumontwerpen te zien zijn, waarbij Dez Mona en B.O.X samen hebben gewerkt met de Vlaamse ontwerpster Oona Mampuys en het Belgische ecologisch en duurzaam denim merk HNST. De link met de stof denim is voor de voorstelling van LUCY heel bijzonder omdat dit alle lagen van de bevolking verbindt. Het idee van verbondenheid is ook als rode draad doorheen de volledige voorstelling terug te vinden.

LUCY is vandaag digitaal en op CD verschenen en zal dit najaar in gelimiteerde én handgenummerde oplage ook als 2LP met uitgebreid booklet beschikbaar zijn via de website van de band.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over