Antwerpse dj Yves V aangestormd en geland op nummer 55, WOLFPACK op 84

Zaterdagnacht werd tijdens het Amsterdam Dance Event de uitslag van de jaarlijkse DJ Mag Top 100 bekendgemaakt. Deze lijst wordt wereldwijd beschouwd als de officiële dj top 100 ranking. Elk jaar stemmen miljoenen fans uit meer dan 100 landen online op hun favoriete dj van het afgelopen jaar. Vorig jaar scoorden Dimitri Vegas & Like Mike al een Belgisch record dankzij hun 6e plaats op deze gerenommeerde lijst. Nooit eerder kon een Belgische dj een top 30 plaats bemachtigen in deze dj wereldranglijst en niet alleen kunnen de Willebroekse broers hun plaats in de top 10 behouden, ze stoten zelfs door naar de top 3. Geflankeerd tussen de Nederlandse dj’s Hardwell (1) en Armin Van Buuren (3), kunnen Dimitri & Mike een mooie tweede plaats verzilveren. Dimitri Vegas : “We keken uit naar een top 3 plaats en we zijn dus super vereerd en uiteraard heel tevreden met een nummer 2. Uit deze lijst blijkt nogmaals dat we de beste fans ter wereld hebben. We starten in december onze “Bringing the World the Madness” tournee en we gaan er een flinke lap opgeven om onze crowd te bedanken voor de waanzinnige party’s en optredens van het afgelopen jaar en we blijven dromen van een nummer 1 plaats , maar dat is toekomstmuziek.” De fanbase van Dimitri Vegas & Like Mike is enorm. Zo telt de facebookpagina van de dj’s bijna 6 miljoen fans uit binnen- en buitenland.

De Willebroekse dj-wolven WOLFPACK, jeugdvrienden van Dimitri Vegas & Like Mike komen ook binnen in de lijst en behalen plaats 84.

Op vrijdag 19 en zaterdag 20 december zijn Dimitri Vegas & Like Mike in België voor de aftrap van hun Bringing the World the Madness tournée. Ondertussen zijn alle 20.000 kaartjes voor de show op zaterdag de deur uit en er resten nog maar enkele plaatsen voor vrijdag. Weliswaar zitplaatsen, maar laat dat je nu niet afremmen. Like Mike liet het eerder al weten “op stoelen kan je ook dansen” en dat werd vorig jaar al bewezen. Toen zetten de dj-broers het Sportpaleis op zijn kop en ook dit jaar hebben ze ambitieuze plannen. Samen met het creatieve Tomorrowland-team zorgen ze voor een waanzinnige productie. Voeg er een spectaculaire lichtshow, een stevige dj set en uitzinnige fans aan toe en de avond wordt onvermijdelijk onvergetelijk.

Vanaf 5 oktober kan Vlaanderen een blik werpen in het leven van de dj’s via het Eén programma People of Tomorrow.

Yves V stormt lijst binnen: nummer 55

In 2011 werden Dimitri Vegas & Like Mike voor de allereerste keer gespot in die fameuze top 100. Zij scoorden als jonge snaken de 79e plaats om het jaar daarop door te stoten naar nummer 38. De rest is geschiedenis. Nu komt er opnieuw een Belgische dj de Top 100 binnen gestormd. De Antwerpse Yves V spurt zich naar nummer 55. Een indrukwekkende sprint die niemand zal ontgaan.

Yves V is één van onze nationale top dj’s en hij maakt in het buitenland al enige tijd furore. Sinds 2007 heeft hij zijn vaste plaats op het hoofdpodium van Tomorrowland en hij mag dus trots vast stellen dat hij als enige Belgische dj al het langste op het indrukwekkende Tomorrowland hoofdpodium geprogrammeerd staat. Zijn remix van Insane Pressure in 2009 was een absolute doorbraak in België en scoorde hij ook heel wat airplay. In 2012 bracht hij samen met de Belgische producent Basto! het nummer Cloudbreaker uit. Dit nummer scoorde enorm goed en kwam terecht op plaats 25 in de Vlaamse Ultratop en op nummer 29 in de Nederlandse Single Top 100, maar in Rusland scoorde dit nummer een nummer 1 hit. Tijdens TomorrowWorld in de Verenigde Staten lanceerde Yves V samen met de notoire dj Regi de track “ Wait Till Tomorrow”.

Zaterdag, tijdens de bekendmaking van de Top 100 ranglijst, was hij niet in Amsterdam, wel in Brussel, waar Yves naar jaarlijkse traditie het concert van David Guetta afsloot. Yves V: “ ik moest net starten met mijn dj-set in Paleis 12 toen ik vernam dat mijn naam naast nummer 55 staat in de DJ Mag Top 100. Ik ben nog nooit zo gelukkig aan mijn dj-set gestart en ik denk dat het publiek me kon zien stralen, dat ik bijna licht gaf van happiness. Het geeft me een enorm warm gevoel om zoveel erkenning te krijgen van mijn fans die gestemd hebben, het is een erkenning voor mijn werk en een boost voor mijn muzikale carrière. Het geeft me nog meer energie en inspiratie en ik zal mijn fans niet in de steek laten en mij niet 100 % maar 200 % geven tijdens mijn optredens!”

Wait Till Tomorrow video kan je bekijken via deze link.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: