In april viert Disney Minnie Mouse als één van de meest geliefde muzes en mode iconen met een mode-installatie in de inkomhal van het ModeMuseum Provincie Antwerpen onder de naam Maison Minnie Mouse. Vijf jonge ontwerpers, afgestudeerd aan Belgische modescholen, kregen de vraag of zij een silhouet voor Minnie wilden ontwerpen. De vijf designers – en Disney-lovers – die hun visie op Minnie Mouse creërden zijn Damien Ravn, Doriane Van Overeem, Emmanuelle Lebas, KrJst en Minju Kim. Met Maison Minnie Mouse wil Disney jong modetalent een platform aanbieden zodat zij hun werk kunnen voorstellen aan het grote publiek.

KrJst – KrJst is een Brussels modecollectief opgericht door Justine de Moriamé en Erika Schillebeeckx die allebei afstudeerden aan La Cambre. Hun eerste collectie werd aangekocht door de Brusselse modetempel STIJL en Opening Ceremony Seoul.

Minju Kim – de Zuid-Koreaanse Minju Kim studeerde vorig jaar af aan de Antwerpse Modeacademie. Met haar collectie Dear My Friend sleepte ze vorig jaar de H&M prijs in de  wacht.

Doriane Van Overeem –  de Brusselse Doriane Van Overeem studeerde in 2013 af aan La Cambre. Haar afstudeercollectie werd onmiddellijk opgepikt door Opening Ceremony die de collectie verkocht in hun winkels in LA, New York en Londen.

Damien Ravn – De Noorse Damien Ravn studeerde in 2008 af aan de Antwerpse Modeacademie. Hij ontwerpt een damescollectie onder zijn eigen naam en is ook docent aan de modeacademie in Warschau.

Emmanuelle Lebas – Emmanuelle Lebas studeerde in 2012 af aan La Cambre in Brussel waar ze ondermeer de Codefrisko-Pure prijs in de wacht sleepte. Na stages bij Ets. Callatay en Robert Clergerie in Parijs ging haar interesse in accessoires nog meer groeien om in 2014 van start te gaan met eigen schoenenlijn.

Met de ontwerpen wordt in het ModeMuseum van Antwerpen tussen 3 april en 20 april een mode-installatie gecreëerd met de naam Maison Minnie Mouse. De scenografie van Maison Minnie Mouse werd toevertrouwd aan curator en mode consultant Didier Vervaeren.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Maison Minnie Mouse
Datum: 
3 april – 20 april (Paasvakantie)
Locatie: 
inkomhal MoMu Antwerpen
Meer over