Wat gebeurt er wanneer je straffe muziek, kwalitatief culinair genot, een wondermooi park en dito concertplek overladen met welgekomen voorjaarszon en fijne mensen gedijend in een gemoedelijke familiesfeer in een blender gooit? Simpel: UNWIND.

Met een succesvolle eerste concertavond inclusief Loupe, Naima Joris en Gabriel Ríos als voorbode schakelde Unwind op Hemelvaartsdag een versnelling hoger. De geuren van met liefde overgoten gerechten prikkelenden de neus, het craftbeer schuimde hevig, de verfrissende natuurwijnen fonkelden in de glazen en het ambachtelijke ijs smolt op de tong. Het diverse publiek genoot van een fonkelnieuw OLT-binnenplein, op maat van Unwind gesneden, en zweefde richting zevende hemel op fantastische muziek van Kit Sebastian, Neue Grafik Ensemble, Villagers, Alfa Mist, Yín Yín, Joel Culpepper en STUFF.

En na een relaxerende massagesessie met eersteklas zicht op het OLT-podium, waarbij de dansbenen terug vakkundig losgeschud werden, trok al wie nog niet muzikaal voldaan was richting muziekcentrum Trix waar het uiterst dansbare Aili de afterparty en de nacht op gang trok.

Met geslaagde en gemoedelijke parkinterventies waarbij de bezoekers (3.228 verspreid over de 2 dagen) konden wegdromen bij onder meer meditatiesessies in de natuur, buskende artiesten en slow poetry legde het festival de ware ziel bloot: Slow is more, take time to unwind… En dat zal volgend jaar niet anders zijn.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over