ier dagen, zeven locaties en een hele resem topartiesten, van jong talent tot gevestigde waarden. Dat wordt Maanrock in het park, de bijzondere editie van het Mechelse stadsfestival. En dit alles naar goede gewoonte helemaal gratis! Bezoekers moeten wel beschikken over een Covid Safe Ticket.

Van donderdag 26 tot en met zondag 29 augustus vult Maanrock in het park verschillende Mechelse parken met concerten, dj-sets, lekker eten en veel gezelligheid. “Het is niet toevallig dat we Maanrock dit jaar al op donderdag laten starten. We hebben door het coronavirus heel wat in te halen, en we willen ook zoveel mogelijk mensen de kans geven iets van Maanrock in het park mee te maken”, zegt Kristof Calvo, voorzitter van Mechelen Feest, dat Maanrock in het park organiseert.

“Een normale editie van Maanrock was nog niet mogelijk, maar toch zal het heel herkenbaar zijn: door heel wat artiesten naar Mechelen te halen en samen te werken met verschillende Mechelse partners krijgen we echt een bijzondere editie. Uiteindelijk zijn er maar liefst zeven locaties: de Kruidtuin, de Wollemarkt, het Cultuurplein, de tuin van het Oh!, Terrazza, de Sinte-Mettetuin en de Smaakstraat van de Vleeshalle.”

Muziek in de Kruidtuin
De Kruidtuin wordt dé plek waar jong en oud samen kunnen genieten van optredens van grote namen. “Daar programmeren we voor elke muziekliefhebber wat wils”, vertelt Kristof Calvo. Niet toevallig staan er ook heel wat Mechelse artiesten op het podium in het park: The Geraldines, Safi, Ilse Liebens, Radio Botanique en Emma Bale. Emma Bale is meteen één van de bekendste namen op de affiche, samen met toppers als Millionaire, Compact Disk Dummies, Het Zesde Metaal, Samson & Marie en Cleymans & Van Geel.

Het volledige programma ziet er zo uit:

  • Donderdag 26 augustus (19u-00u): The Geraldines, High Hi, Millionaire, Bram Willems
  • Vrijdag 27 augustus (18u-1u): Miss Angel, Safi, Emma Bale, Compact Disk Dummies, Hakimm
  • Zaterdag 28 augustus (18u-1u): Frankie Fame, Stijn, Het Zesde Metaal, Ilse Liebens
  • Zondag 29 augustus (14u-00u): Radio Rommy, Samson & Marie, Bart Kaëll, Cleymans & Van Geel, Radio Botanique

De Koer, MOES, Terrazza en Mirage Onder de Toren
Ook Mechels muziek- en productietalent mag zeker niet ontbreken op Maanrock in het park. Mechelen Feest slaat daarom de handen in elkaar met MOES, dat op vrijdag, zaterdag en zondag een eigenzinnig muziekprogramma opzet in een ongedwongen sfeer, en dat in de tuin van het Oh!.

Het Mechelse collectief De Koer is ook op vrijdag, zaterdag en zondag van de partij. De Koer is een samenwerking tussen drie Mechelse organisaties: Metadrome, Lunar en Kurabu. Samen brengen ze tijdens Maanrock in het park alternatieve en underground elektronische muziek naar het Cultuurplein. Op vrijdag geeft Klaps de aftrap, op zaterdag dans je de nacht in met Jus Raw en Smelt en op zondag bouwt onder andere Diepvries een feestje.

Op de Wollemarkt, aan de voet van de Sint-Romboutstoren, is er dan weer Mirage Onder de Toren. Hier kan je op vrijdag, zaterdag en zondag terecht voor een feest dat je zo terugbrengt naar de beste momenten aan het Feestpodium van Maanrock. "Op vrijdag staan onder meer Dirk Stoops en Skyve op het programma", vertelt organisator Ignace Degens. "Op zaterdag is onder andere dj-collectief Shomi te gast. Zij krijgen dit jaar dus een upgrade van Tomorrowland naar Maanrock in het park."

Vlakbij de Kruidtuin, aan de Dijleterrassen, vormt ook Terrazza een onderdeel van Maanrock in het park. Op vrijdag is er Terrazza invites Caféina, zaterdag Ladies Night XXL (old & new school R&B stage) en zondag Motown & More Live (motown, disco, soul stage). "In 2019 stonden we met Motown & More al twee keer op het Feestpodium. We houden sindsdien enorm van het festivalpubliek in Mechelen en wilden dus graag opnieuw aansluiten", vertelt Kristof Schippers van Terrazza. "En een geweldige locatie, die hadden we al."

“De Zomer is van Mechelen is een koepel maken waaronder Mechelse partners verder kunnen groeien en hun aanbod met het grote publiek kunnen delen. Tijdens Maanrock in het park geven we verschillende partners dan ook graag extra kansen.”, aldus Kristof Calvo.

Hapjes, drankjes en animatie in de stad
Tijdens Maanrock in het park geef je niet alleen je oren de kost. Genieten van hapjes en drankjes kan in de Kruidtuin, waar het aanbod van foodtrucks op zaterdag en zondag nog wordt uitgebreid. Daarnaast is er opnieuw de Smaakstraat, aan De Vleeshalle. Daar proef je de heerlijkste gerechten in een sfeervolle setting. "Op een groot zomerterras kan je culinair genieten van zomerse promo's, een Spaanse wijnbar en cocktails à volonté", vertelt Magalie Nijs van De Vleeshalle. "We zetten het weekend bovendien extra feestelijk in en nodigen alle buurtbewoners uit voor een gratis De Vleeshalle-apero. Een uur lang schenken we in samenwerking met met brouwerij Palm en brouwerij Rodenbach gratis biertjes."

En ook in de rest van de binnenstad leeft Maanrock tijdens het laatste weekend van augustus. Op de Grote Markt en de verbindingswegen tussen de verschillende locaties wordt een heleboel animatievoorzien. Tot op de Sint-Romboutstoren toe. Binnenkort meer daarover. “Zo is Maanrock in het park toch ook weer ontdekkingstocht door onze stad, en het is ook een manier om onze plaatselijke horeca te ondersteunen”, aldus de organisatie.

Rommy’s zomertuin
Gezinnen kunnen op zondag 29 augustus ook terecht in Rommy’s Zomertuin, in de Sinte-Mettetuin. Daar kunnen de kleinste Maneblussers volop spelen terwijl hun ouders even uitpuffen. “Maanrock in het park is net zoals de andere edities van Maanrock een echt familiefestival”, zegt Kristof Calvo. “Daarom werken we graag samen met Mechelen Kinderstad om ook de allerjongsten en hun gezinnen een heerlijke tijd te bezorgen tijdens het laatste weekend van de zomervakantie.

Coronamaatregelen
Net zoals de andere evenementen van De Zomer is van Mechelen zal ook Maanrock in het park coronaproof verlopen. Maanrock in het park is gratis en op meerdere locaties. Belangrijk: alleen wie beschikt over een Covid Safe Ticket, kan een festivalplein betreden. Mensen kunnen zich de dag zelf gewoon aanmelden met hun CST. Door zo te werken, wil Maanrock zoveel mogelijk Mechelaars de kans geven een deel van het festival mee te maken.

Het Covid Safe Ticket is eenvoudig te verkrijgen via de CovidSafeBE-app, die je kan downloaden op je smartphone. Je moet voldoen aan minstens 1 van de volgende 4 voorwaarden:

  • je bezit een vaccinatiecertificaat waarmee je bewijst dat je al minstens 2 weken volledig gevaccineerd bent tegen COVID-19;
  • je bezit een negatief PCR-testcertificaat (opgelet: dit is slechts 48 uur geldig!);
  • je bezit een negatief antigeen(snel)testcertificaat (opgelet: deze is slechts 24 uur geldig!);
  • je bezit een herstelcertificaat (opgelet: maximaal 6 maanden oud) dat aantoont dat je hersteld bent van COVID-19 na een eerdere positieve PCR-test.

Door het gebruik van het Covid Safe Ticket geldt er geen social distancing en mondmaskerplicht op de festivalpleinen. De capaciteit op donderdag bedraagt ongeveer 6 000 gelijktijdige bezoekers, de andere dagen kan de teller oplopen tot 10 000. Mensen krijgen tijdens het festival op de website van Maanrock en de kanalen van de Stad Mechelen live informatie of er nog beschikbare plaatsen zijn. Want vol is vol, zoals dat ook op een ‘normale’ Maanrock soms gebeurt.

De volledige line-up en alle info is te vinden op www.maanrock.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over