Dopebwoy heeft op spectaculaire wijze zijn nieuwe album Turbulentie gelanceerd, namelijk vanuit de ruimte. Nog nooit eerder verstuurde een Nederlandse artiest een boodschap vanaf zo'n grote hoogte naar zijn fans. Vanuit Sheffield (UK) heeft Dopebwoy met één druk op de knop een speciaal ontworpen weerballon de lucht ingestuurd met een scherm. Dit scherm vertoonde een boodschap die via Dopebwoy's social media kanalen is uitgezonden. Bekijk hieronder de video van de bekendmaking.

De tracklist van Turbulentie bestaat uit 16 tracks waaronder samenwerkingen met Henkie T, Jonna Fraser en Yssi SB. Eerder verschenen al de hitsingles 'Alcoholist', 'Monaco' met Boef en SRNO en 'Heet' met Bizzey.

De titel Turbulentie verwijst naar de bewogen jaren die we tijdens de corona pandemie hebben beleefd. Daarnaast ligt de naam in lijn met die van Dopebwoy's vorige album: Hoogseizoen. Gisteravond kreeg een select gezelschap als eerste de kans om tijdens een listening event in de 4DX zaal bij Pathe Arena de tracks te beluisteren inclusief bewegende stoelen, toffe visuals en het beste bioscoop geluid. Een aantal nummers werd afgelopen week exclusief geprimeurd in de La Vida Loca playlist op Spotify.

Dopebwoy: "De afgelopen jaren voelen als een vlucht met veel turbulentie. De reis die ik heb afgelegd voor dit album was onstuimig, maar ik ben trots dat ik 'm heb beleefd."

OVER DOPEBWOY

De Nederlandse rapper en producer Dopebwoy brak door met de hitsingle 'Cartier'. Het nummer stond meer dan 12 weken in de top 10 van de Nederlandse single charts en is met 100 miljoen streams het op een na meest gestreamde Nederlandstalige nummer. Zijn debuutalbum Forever Lit(2019) stond ruim 15 weken in de top 10 van de Nederlandse album charts. Dopebwoy en Warner Music Benelux richtten begin 2020 gezamenlijk het platenlabel Forever Lit Records op waar hij datzelfde jaar zijn album Hoogseizoen op uitbracht. De plaat, waar onder andere de hits 'Champagne Papi' en 'Dansen Aan De Gracht' op staan, behaalde in april 2021 de platina status. In 2020 stond de plaat in de top 3 met best beluisterde Nederlandstalige albums van dat jaar. Dopebwoy is daarmee een van de meest succesvolle hiphop artiesten van Nederland, maar ook daarbuiten met internationale samenwerkingen met artiesten als Aya Nakamura, WSTRN, D-Block Europe en Yxng Bane.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over