Arca, Young Marco, Ganja White Night, Mochakk, Baxter Dury, Donny Benét, S.Pri Noir, Miley Serious, SOROR... 30 nieuwe namen voegen zich bij de line-up voor 2024 van Dour Festival!

Dour Festival 2024 strikt met deze rits aan nieuwe namen enkele van de grootste artiesten uit de hedendaagse muziekscene. De Venezolaanse artieste Arca is voor 2024 wat Aphex Twin was voor 2001, door de grenzen van genres te verleggen en samen te werken met internationale sensaties als Björk en The Weeknd. Zij staat deze zomer voor het eerst op Dour Festival.

Lokale helden en iconen van de basmuziek Ganja White Night vieren een langverwachte comeback, terwijl de Braziliaanse tech-house sensatie Mochakk een vrolijke dansvloerervaring belooft bij de ondergaande zon.

PUNKGEEST, POPHART & ROCKMUZIEK

Deze zomer kruist crooner Baxter Dury het pad van de Italodisco van Donny Benét, terwijl Ana Frango Elétrico ons haar artpopnummers voorschotelt. Het Bretonse Dalle Béton zal een portie punk ten berde brengen, de post-punk van Ditz en Le Prince Harry uit Engeland zal het podium van Le Garage bestormen en de pop van Rori zal onze harten verwarmen in de Last Arena. SOROR uit Brussel en de chill-out rock van het Franse Structures zullen fans van gesatureerde galm verleiden.

KOELE PUNCHLINES & HETE RITMES

De nationale zwart-geel-rode rapiconen Green Montana en Swing maken deze zomer hun terugkeer naar Dour Festival, terwijl de Franse S.Pri Noir en Jolagreen23 hun respectieve projecten komen verdedigen. De Italiaans-Colombiaanse Mariposa zal haar latin-rap met een Y2K-esthetiek demonstreren, terwijl de Franse Nayra haar punchlines en flow aan 200 per uur zal loslaten op de weide.

BACK TO BACKS & TECHNO TOT SLUIT

Een B2B tussen [KRTM] en Manu Le Malin, waarin techno van Belgische makelij en harde techno uit Bretagne samenkomen, zal de Boombox doen daveren, terwijl de psychedelische techno van Young Marco ons van onze sokken zal blazen op het podium van De Balzaal. Een andere Frans-Belgische B2B tussen Belaria en DC Salas zal liefhebbers van slow techno en EBM in de wolken brengen. De experimentele dansvloermuziek van Céline Gillain, de house- en R&B-klanken van DJ Holographic, de progressive trance van Fais Le Beau, de snelle house van Jersey, de technopunk van Miley Serious, de acid en industrial van Novah en de diepe techno van Shawiya Tribe zullen de soundsystems van het festival laten bruisen.

Last but not least nemen de soulvolle reggae van Naâman en de neo-folkklanken van Mitsune, doordrenkt van Japanse traditie, ons mee de wereld rond, zonder dat we ons moeten verplaatsen vanonder de windmolens op ons favoriete festival.

De line-up van het Dour Festival begint nu stilaan finaal vorm te krijgen, maar tientallen nieuwe namen blijven op dit moment nog geheim en zullen in de komende weken worden onthuld.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over