De allerbeste live concerten, sfeervolle animatie, plezante kidsactiviteiten in een duurzaam kader? Dat kan alleen maar over Festival Dranouter gaan. Het grootste festival van West-Vlaanderen spant zich al jarenlang in om de ecologische voetafdruk zo beperkt mogelijk te houden. Hieronder enkele concrete stappen waardoor we minder CO₂ uitstoten op Festival Dranouter 2023 (4+5+6 augustus). Met dank aan de spelers van Nationale Loterij zijn onze duurzame, inclusieve & toegankelijke initiatieven mee tot stand gekomen.

Op de line-up van dit duurzame festival: Merol, Bazart, Lucky Chops, Warhaus, Coely, LaBrassBanda, Jonathan Jeremiah, Bart Peeters & De Ideale Mannen, Jungle By Night, Selah Sue, Charlie Cunningham... Tickets & info: www.festivaldranouter.be

Nieuw: herbruikbare bekers

Ook op Festival Dranouter tappen we vanaf deze editie je pintje in herbruikbare bekers op de festivalterreinen. Dat betekent zowel op het grote festivalterrein als op de Feestzone waar de Palace-tent zich bevindt (naast de Camping Zone). Dank je wel om de herbruikbare bekers op het festivalterrein te houden.

Waarborg in je drankje inbegrepen

Voor jou, de festivalganger, verandert er eigenlijk niet zo veel. Aan de bar koop je, net zoals anders, een een drankje dat in een beker zit. De waarborg van jouw herbruikbare beker zal al verrekend zijn in de prijs van je drankje. Super simpel.

10 lege drankverpakkingen = 1 bong

Voor 10 lege bekers en/of andere drankverpakkingen, krijg je aan een Recyclepunt 1 bong in ruil. Die bong wordt geplaatst op de digitale tag die aan je festivalbandje hangt. Deze bong is niet refundable, dus koop er iets mee om te drinken, te eten, of maak een ritje op de kermisattractie De Spin!

3 Recyclepunten

Er zijn 3 Recyclepunten, verspreid over het festivalterrein: 1 centraal op het middenplein, 1 in de doorgang richting Club, 1 op de Feestzone. Wees lief voor onze vrijwilligers en sorteer je bekers per 10. Dat zorgt voor een extra vlotte inlevering. Kapotte of érg vuile bekers worden niet omgeruild (bekraste bekers of bekers met peuken, afval of aarde in.)
Wie wil, die kan zijn lege bekers ook deponeren in de voorbestemde vuilnisbakken.

RIETVELD & ROBINETTO-TAP

Zuinig omgaan met water is de boodschap! Dankzij de mobiele rietzuivering van Hello Water wordt het douchewater van de Stille Camping op een duurzamere manier geloosd of hergebruikt. Onze barvrijwilligers serveren jou bovendien water via een Robinettotap, met minder uitstoot als gevolg.

SMEKKEN & SMULLEN

Bio De Trog zorgt voor biologisch brood tijdens de op- en afbouw én tijdens de medewerkersontbijten.
Proef zelf van ambachtelijk biobrood bij The Bread Barn, te vinden op de campings en het festivalterrein.

Bij de Oxfam-tent ga je langs voor een fairtrade aanbod: (h)eerlijke wijnen, verfrissende cocktails en (h)eerlijke mocktails.

Door extra inspanningen op vlak van veggie & vegan gerechten daalt de CO₂- uitstoot. Op onze vernieuwde website kan je op voorhand checken welke foodtrucks veggie en/of vegan maaltijden aanbieden. Begin alvast te watertanden ;-)

GROEN VERVOER

Kom zo ‘Low Impact’-mogelijk naar Dranouter. Neem het openbaar vervoer: er zijn extra pendelbussen tijdens het festivalweekend. Of stal je fiets op de gratis fietsenstalling aan de Kerk of doe aan autodelen. Leuk weetje: het artiestenvervoer gebeurt met elektrische en/of hybride wagens, i.s.m. onze partner Volvo Willaert. Lees hier meer over de pendelbus, vervoer & parking.

Sociale duurzaamheid: Bezoek het Buskerpodium & steun het goede doel

Festival Dranouter en het Streekfonds organiseren dit jaar voor de zesde keer het Buskerpodium, waar aanstormend talent optreedt. Alle artiesten 'busken' ten voordele van De Muziekbank, een initiatief waarmee fondsen worden ingezameld om muziekinstrumenten aan te kopen voor kwetsbare kinderen en jongeren.

Wil je de Muziekbank ondersteunen?

Voor jouw gift kan je een fiscaal attest verkrijgen, dat jou recht geeft op een belastingsvermindering. Alle uitleg krijg je na het scannen van de QR-code. De Payconiq by Bancontact-app nog niet gedownload? Dat kan je hier.

Het Buskerpodium bevindt zich - net als vorig jaar - in de sfeervolle loodsen in de Dikkebusstraat, halfweg tussen het dorpsplein en de ingang van het festival. Het Buskerpodium is gratis toegankelijk, je hebt dus geen festivalticket nodig om van de buskeroptredens te genieten. Hier vind je de veelbelovende line-up: https://festivaldranouter.be/nl/nieuws/buskerpodium-line-up

Zoals elk jaar probeert De Muziekbank ook enkele artiesten uit de Festival Dranouter line-up te strikken voor een setje op haar podium... Extra reden om een bezoek te brengen aan het Buskerpodium!

PROPER ONTBIJT

Op maandagochtend wordt een gratis ontbijt aangeboden aan iedereen die zijn afval sorteert en naar de inzamelpunten brengt. Afvalzakken krijg je gratis van de campingstewards als je aankomt op de camping.
Dank je wel aan onze partners Vanheede, AD Delhaize Poperinge, Oxfam en Poppies om dit mogelijk te maken!
Mocht er toch nog materiaal achterblijven, dan gaat het upcycle-team er creatief mee aan de slag.

AFTELLEN...

Festival Dranouter 2023 vindt plaats op 4+5+6 augustus in Dranouter (Heuvelland), aan de voet van de bekende Kemmelberg. Voor muziekliefhebbers is het festival the place to be om aanstormend talent te ontdekken, studenten gaan uit hun dak op de zotste feestjes, bon vivants komen aan hun trekken bij de kleurrijke foodstanden & themabars, kinderen amuseren zich te pletter met de randanimatie en kinderacts én dankzij het toegankelijk kader genieten mensen met een beperking ook van een zorgeloze festivaldag. Op de line-up staat Bazart, Merol, Lucky Chops, Black Box Revelation, Charlie Cunningham, LaBrassBanda, Warhaus, Coely... In 2022 zakten zo'n 51.000 vrolijke gezichten af naar de ruime, chille festivalweide voor een ongeremd festivalweekend. Zorg er dus zeker voor dat je er ook bij bent op 4+5+6 augustus 2023!

Tickets, line-up & info: www.festivaldranouter.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: