Vandaag brengt Eefje de Visser Heimwee uit, een eerste song van haar langverwachte vijfde studioalbum Heimwee, de opvolger van Bitterzoet.

De hypnotische alternatieve pop van Eefje onderzoekt steeds wat mensen drijft, verdeelt en samenbrengt. Na het succes van Bitterzoet trok ze zich terug in de studio om exclusief te werken aan songs die ze schreef tijdens haar tour, maar ook tijdens de pandemie, haar zwangerschap, en de eerste periode van het moederschap. Met deze single presenteert ze zich als haar meest authentieke zelf; een compromisloze songschrijver, eigen in het vertalen van haar binnenwereld naar persoonlijke, tijdloze liedjes en donkere, dromerige producties.

Eefje: “De eerste demo van deze song was in het Engels. De eerste zin was ⁠’Homesick in my hometown’⁠, en die zin gaf de aanzet voor het schrijven van de hele Nederlandse tekst. Heimwee is een heel persoonlijke track, en beschrijft onder anderen voor mij een verlies van naïviteit en onbevangenheid, een hang naar geborgenheid en tegelijk een behoefte aan ademruimte en vrijheid binnen menselijke relaties.”

Bitterzoet betekende in 2020 de definitieve doorbraak van Eefje de Visser. Het album werd door zestig muziekcritici voor OOR’s Eindlijst verkozen tot Beste Plaat van 2020. Nooit eerder eindigde een plaat van Nederlandse bodem op nummer 1 in deze lijst, die sinds 1973 gepubliceerd wordt. Tijdens de opnames voor Bitterzoet Live in Carré ontving Eefje een gouden plaat voor het album. Ze speelde veertig uitverkochte shows in België, Nederland en Duitsland. Door NRC Handelsblad en VPRO werd Eefje verkozen tot Beste Act op Noorderslag 2020 en door 3voor12 als Beste Act op Pinkpop 2022. Ze stond op nummer twee in Pinkpops Top Vijftig Beste Acts van Het Festivalseizoen.

Komende zomer staat Eefje de Visser onder meer op Rock Werchter (4 juli) en op Down The Rabbit Hole (5 t/m 7 juli). In oktober en november gaat Eefje de Visser op tour door Nederland, België, Duitsland en Zwitserland. In ons land staat ze op 8 en 9 november in het Koninklijk Circus in Brussel. Klik hier voor alle tourdata.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over