Ontsteltenis op donderdag 31 oktober in Komen Eten. Sandy uit Petegem ontvangt vanavond haar drie gasten: Jan uit As, Johan uit Herzele en Elina uit Lanaken. Maar die laatste lijkt niet op te dagen. Wat is er gebeurd met de sympathieke Russisch-Limburgse...?Maa

Maandag: Jan uit As (L)

De 55-jarige Jan uit As had vroeger een eigen tankstation, nu werkt hij in de garage van zijn broer. Elf jaar geleden werd Jan verkozen tot Prins Carnaval. Dat hij zich graag verkleedt, zullen zijn Komen Eten-gasten geweten hebben. Deze week zal Jan zich als gevangene, als Arabische sjeik en in een traditionele pyjama op de etentjes aanbieden. Vandaag heeft hij zich een grote das en hoge hoed aangemeten. Jan is zot van vissen, zowel van de sport als van het dier an sich. Het hoofdgerecht vanavond is bijvoorbeeld snoekbaars, toevallig ook de vissoort die Jan op zijn been heeft laten tatoeëren. Als dessert koos Jan het ambitieus allitererende ‘fantasie van framboos’ en om zijn Italiaanse vrienden te eren, wordt het voorgerecht een ode aan de laars van Europa.

Dinsdag: Elina uit Lanaken (L)

Elina (30) uit Lanaken baat samen met haar man een brasserie uit in Maastricht. Zelf is Elina van Russische komaf, maar dat betekent niet automatisch dat haar Komen Eten-gasten zich aan een Russisch getint menu mogen verwachten. Gezonde voeding is erg belangrijk voor Elina, en dat ze er op die manier goed blijft uitzien, is natuurlijk ook mooi meegenomen. Als hoofdgerecht staat er vanavond couscous met lamsvlees op het menu. Kenners van Komen Eten weten dat lam bereiden altijd risico’s op het vlak van cuisson met zich meebrengt... Als voorgerecht serveert Elina een koude tomatensoep, in de Spaanse volksmond ook wel eens gazpacho genoemd.

Woensdag: Johan uit Herzele (O-Vl)

Informaticus Johan (47) uit Herzele wil zich in Komen Eten van zijn charmantste kant laten zien. Hij heeft een uitgelaten en sociaal karakter en houdt van een flinke uitdaging op zijn tijd. Bovendien draagt Johan zorg voor het milieu. Hij probeert zijn ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden, en daarom gaat hij bijvoorbeeld niet vaak op reis. Voedsel weggooien is ook niet ecologisch verantwoord, en daarom eet Johan altijd flink zijn bord leeg. Vanavond serveert hij onder andere vis met asperges, varkenshaasje met selder en rapen en panna cotta met versf fruit aan zijn Komen Eten-gasten. En omdat het zijn verjaardag is, bouwt Johan met plezier een stevig feestje na de maaltijd.

Sandy uit Petegem (O-Vl)

Sandy uit Petegem is 37 en lerares Nederlands en Zedenleer op een middelbare school. Verder is ze ook de trotse mama van twee kindjes en houdt ze van wandelen en fotograferen. Ze ziet haar deelname aan Komen Eten als een sociaal experiment, waarin ze zoveel mogelijk haar best wil doen. Want als je je best doet, heb je altijd gewonnen, volgens de gastvrouw van vanavond. Sandy maakt gebruik van een minutieus uitgekiende planning, met daarop stap voor stap en minuut voor minuut haar handelingen in de keuken. Sandy kookt graag en veel, en slaagt erin haar gasten te laten kennismaken met ingrediënten als warmoes, paksoi en sugar snaps. En het varken dat Sandy in haar hoofdgerecht verwerkt, draagt de adellijke titel Duke of Berkshire...

Komen Eten, van maandag tot donderdag om 20u15 op VIER!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over