Pascal Liagre

Gisteren mochten we Sylvie Kreush opwachten in de AB. Het grote publiek leerde haar kennen als zangeres bij Warhaus, het project van Balthazar-frontman Maarten Devoldere. Maar een solocarrière stond in de sterren geschreven voor Sylvie.

Vorig jaar mochten we kennis maken met haar album ‘Montbray’, een prachtplaat waarop ze haar breuk met een niet nader genoemde ‘rock-’n-roll star’ verwerkte. Om 21u ging het rode doek van de AB open. Via een projectiedoek kregen we een zwart-wit film te zien van ‘Falling High’, met een bewegend overzicht van de bandleden en close-up blikken van Sylvie. Een mooi visueel begin van de show. Als het doek omhoog gaat zien we Sylvie op een verhoogd podium dressed, als ‘the lady in red’ waarbij we het betoverend “Haunting Melody”, mogen aanschouwen met de vijf andere bandleden.

Het publiek kwalm echt los bij “Seedy Tricks” en je zag aan het publiek dat ze meer en meer begonnen te bewegen. Sylvie zelf gaf daarbij steeds het mooie voorbeeld met haar specifieke dansmoves. Het is alvast heel aangenaam om naar deze energieke dame te mogen kijken. Het tempo lag bij bepaalde nummers toch redelijk hoog, wat alleen maar de temperatuur deed stijgen in de AB! Voor de nummer ‘All of Me’ en ‘Belle’ werd Matthias De Craene erbij geroepen als saxofonist. Een toegevoegde meerwaarde voor deze twee nummers, die ze alleen maar nog beter en intiemer maakten.

Bij “Let It All Burn” ging het publiek volledig mee, maar het was vooral bij de hit “Walk” dat in publiek volledig zijn medewerking gaf aan Sylvie? Op het laatste verkregen we zelf een ‘a capella’ versie gedaan waarbij het publiek een grote rol in verkreeg en als gevolg een daverend applaus. Bij “Just a Touch Away” werd het tempo terug omhooggetild waarbij het duo van percussionisten een battle uitvoerden. De ene op de drums en de andere op de meer exotische slaginstrumenten. Eén voor één top topmuzikanten. Nadien kregen we nog “Please to Devon”, waar we alweer mochten genieten van de saxofonist De Craene om te set af te sluiten.

Het was dan tijd voor de bisnummers hoewel we alle hits al verkregen hadden. Maar na enkele minuten applaus verscheen de band opnieuw op het toneel met “Who Will Fall Here Into My Arms”. Een prachtig visueel einde waarbij het projectiescherm opnieuw naar beneden daalt en de band volgt zoals in het begin van de show. Alleen krijgen we als bonus deze keer de terugweg richting backstage van de AB en waar het flesje champagne klaar stond. Heel leuk om dit even te kunnen meevolgen, je zag dan ook dat de band er volop van genoten had.

Het was een ongelooflijk fijn optreden en voor de muzieklovertjes die Sylvie Kreusch nog niet aan het werk gezien hebben, geloof me vrij je weet niet wat je mist. Het is één van de meest energieke dames die ik al aan het werk gezien heb, een dame met ballen! She rock’s!

Setlist:

  1. Falling High
  2. Haunting Melody
  3. Wild Love
  4. Shangri-La
  5. Seedy Tricks
  6. Girls
  7. All of Me
  8. Belle
  9. Let It All Burn
  10. Midnight Cowboy
  11. Walk
  12. Just a Touch Away
  13. Please to Devon
  14. Who Will Fall Here Into My Arms

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Sylvie Kreusch
Datum: 
30 maart 2023
Locatie: 
Ancienne Belgique
Meer over