Niet enkel de beste live optredens, de tientallen foodtrucks, de strakke DJ-sets en het fijne kinderprogramma maken Festival Dranouter tot een zalig festival. De themabars met hun heerlijk aanbod én randanimatie zorgen ook voor die unieke Festival Dranouter-sfeer. In deze nieuwsbrief lees je wat er te beleven valt in de 8 themabars - inclusief de nieuwe Bar Rouge by Kasteelbier! Ook op de Camping Zone kan je je dorst lessen, dankzij de biervouchers en de gloednieuwe Camping Store / Supermarkt. Neem een kijkje naar het handige terreinplan dat online staat. Zo kom je direct alle nieuwigheden te weten!

Op 4+5+6 augustus staan o.a. Merol, Warhaus, Lucky Chops, Bazart, Jungle By Night, Coely, Charlie Cunningham, Selah Sue, Daan, Jonathan Jeremiah op de podia van de concerttenten. Tickets & info: www.festivaldranouter.be 

8 themabars met een hoek af

NIEUW: BAR ROUGE BY KASTEELBIER

In deze spiksplinternieuwe themabar proef je van twee heerlijk originele fruitbiertjes. Wat dacht je van een Kasteel Rubus Framboise, een volmondig bier met een fijn parelende lichtroze schuimkraag? Of liever een Kasteel Rouge, een unieke blend van Kasteel Donker en gemacereerde kersen? En niet onbelangrijk... Deze bar strooit rijkelijk met giveways & DJ's. Tip: Download de Festival Dranouter-app & krijg tijdens het festivalweekend updates over het DJ- en animatieprogramma.

COCKTAILS BIJ OXFAM BAR

Mag het iets rustiger? Trek naar de Oxfam Bar voor (h)eerlijke fairtrade cocktails / mocktails / thee & koffie. De Clubstage garandeert de perfecte soundtrack.

MOCKTAILS BIJ BAR C

Of schuif aan bij Bar C. Je vindt er de lekkerste mocktails op basis van Fuze Tea, en een assortiment aan speciale varianten van Fuze Tea. Plof neer in de ligstoelen of op de houten bankjes & laat het smaken...

PETANQUE EN DARTS IN 'T HOMMELHOF

Op het openluchtterras van 't Hommelhof (i.s.m. Leroy Breweries) geniet je van streekeigen lekkers, waaronder Poperings Hommelbier en Cuvée Watou rouge. Leuk extraatje bij deze bar: hier speel je een potje petanque of darts met zicht op de Kemmelberg!

FEEST IN DE PALACE

Aan de bar van feesttent de Palace bestel je de beste selectie bieren - Jupiler (00), Corona, Hoegaarden Rosée, Guinness, St. Bernardus Tripel - en natuurlijk lekkere frisdranken. 's Morgens ontwaak je er met Silent Yoga, daarna bouwen tal van DJ's op tot stevige afterparty's tot in de vroege uurtjes. Check hier de line-up.

SNEL BIJ JUPILER SALOON

Passeer aan de Jupiler Saloon voor een frisse Jupiler (00), Hoegaarden Rosée of Coca-Cola. Zo ben je zeker op tijd terug voor een subliem optreden in de Chateau van Merol, Bazart, Warhaus of Daan.

BIERPRINTER IN GUINNESS CORNER

Ierland en Heuvelland komen samen in de Guinness Corner. De stoere mannen en vrouwen van Guinness brengen hun 'bierprinter' mee. Laat je in deze bar fotograferen & je foto wordt ter plekke 'geprint' op het schuim van jouw Guinness. Vergeet niet om een fotootje op de socials te zwieren. Sláinte!

BIER & PLEZIER BIJ BAR ST. BERNARDUS

In de bar en op het terras van Bar St. Bernardus valt heel wat te beleven. Je kan er niet alleen terecht voor St. Bernardus Tripel of Prior, maar ook voor tal van DJ-sets! Tip: Download de Festival Dranouter-app & krijg tijdens het festivalweekend updates over het DJ- en animatieprogramma.

Bekijk de food- & drinks line-up via https://www.festivaldranouter.be/nl/food-drinks

Biervouchers te koop

Ook op de Camping Zone hoef je geen dorst te lijden. Vanaf nu kan je via de online ticketshop van Festival Dranouter biervouchers bestellen. Die ruil je in aan de gloednieuwe Campingstore / Supermarkt op de Camping Zone.
In ruil voor 1 biervoucher (€ 9,80) krijg je 6 gekoelde blikjes Jupiler (25 cl). Minder gezeul met bierblikjes op voorhand én zekerheid op frisse pintjes. Hoe zalig is dat niet... Bovendien geldt er op alle campings een glasverbod, dus daar hoef je ook niet meer mee in te zitten.

De biervoucher is enkel op de Campingstore / Supermarkt op de Camping Zone in te ruilen.

Nieuw: Camping Store / Supermarkt

Mr. CampChamp komt langs met de Campingstore / Supermarkt op de Camping Zone! Bestel op voorhand via hun platform een (party)tent, snacks of verzorgingsproducten, zodat je jouw bestelling tijdens het festival ter plekke kan afhalen.

Ook tijdens het festival kan je in de Campingstore / Supermarkt terecht voor spelletjes, drinks & snacks, handdoeken, kampeerspullen en meer. De biervouchers die je op voorhand kan bestellen via de online ticketshop van Festival Dranouter, ruil je hier in voor frisse Jupilers. Lees hier alle faciliteiten van de Camping Zone.

VERKEN HET TERREINPLAN

Kan je niet wachten tot #dranouterfest23? Dan kan je al een digitaal toertje doen van het festivalterrein, want het terreinplan staat online! Dit is nieuw...

  • De befaamde Palace-tent is terug te vinden op de Feestzone. Dankzij de nieuwe wandelbrug, naast de Chateau, switch je vlot tussen de twee festivalterreinen zonder een omweg via de Dikkebusstraat. Uiteraard kan je ook nog steeds via de ingang van de Feestzone (aan de Dikkebusstraat) naar de Palace.
  • De nieuwe themabar Bar Rouge by Kasteelbier ligt naast deze wandelbrug.
  • De gratis fietsenstalling bevindt zich dit jaar aan de kerk van Dranouter.
  • Mr. CampChamp komt langs met de Campingstore / Supermarkt op de Camping Zone. Bestel via hun platform vooraf een (party)tent, snacks, verzorgingsproducten, zodat je jouw bestelling tijdens het festival ter plekke kan afhalen. Ook tijdens het festival kan je tal van aankopen doen én je ruilt er de biervouchers in voor frisse Jupilers.
  • Passeer in de nieuwe tent De Koer voor de kersverse straattheateract van de "eiige tweeling' Dave & Alistair. Peace, love & patchouli!

Aftellen...

Festival Dranouter 2023 vindt plaats op 4+5+6 augustus in Dranouter (Heuvelland), aan de voet van de bekende Kemmelberg. Voor muziekliefhebbers is het festival the place to be om aanstormend talent te ontdekken, studenten gaan uit hun dak op de zotste feestjes, bon vivants komen aan hun trekken bij de kleurrijke foodstanden & themabars, kinderen amuseren zich te pletter met de randanimatie en kinderacts én dankzij het toegankelijk kader genieten mensen met een beperking ook van een zorgeloze festivaldag. Op de line-up staat Bazart, Merol, Lucky Chops, Black Box Revelation, Charlie Cunningham, LaBrassBanda, Warhaus, Coely... In 2022 zakten zo'n 51.000 vrolijke gezichten af naar de ruime, chille festivalweide voor een ongeremd festivalweekend. Zorg er dus zeker voor dat je er ook bij bent op 4+5+6 augustus 2023!

Tickets, line-up & info: www.festivaldranouter.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: