Ook tijdens de 50ste verjaardagseditie gaat Film Fest Gent 'On Tour' in verschillende bioscopen en cultuurcentra in Vlaanderen met een avant-première. Op dinsdag 17 oktober kunnen zowel het festivalpubliek als bezoekers in de deelnemende bioscopen buiten Gent zich laten meeslepen door Io capitano van de Italiaanse filmmaker Matteo Garrone. Na de vertoning volgt een Q&A met de regisseur, die gelivestreamd zal worden vanop het festival.

Moderne odyssee
Regisseur Matteo Garrone volgt in zijn elfde langspeelfilm twee Senegalese tieners op doortocht van Dakar naar Sicilië. Het duo hoopt in Europa hun muziekdroom waar te maken. Maar hoop en dromen maken weinig kans in de bikkelharde cinema van Garrone, bekend om zijn naturalistische misdaadportretten (Gomorrah, Dogman) en inktzwarte sprookjes (Tale of Tales, Pinocchio). Io capitano is een moderne odyssee groots in omvang en menselijk in de kern. Voor zijn uiterst urgente drama won Garrone de Zilveren Leeuw voor beste regie op het voorbije filmfestival van Venetië. Ook de 17-jarige debuterende hoofdrolspeler Seydou Sarr viel in de prijzen. Hij won de Marcello Mastroianni Award voor beste jonge acteur.

Io capitano maakt op de 50ste editie van Film Fest Gent deel uit van de Competitie, waardoor de film in aanmerking komt voor de Grand Prix voor Beste Film en Georges Delerue Award voor Beste Soundtrack / Sounddesign. De International Jury reikt op 20 oktober vóór de Closing Film de prijzen uit.

Q&A met Matteo Garrone
Na de vertoning gaat Classics-curator Patrick Duynslaegher in gesprek met Matteo Garrone over zijn nieuwste werk. De Q&A zal live worden uitgezonden in de deelnemende zalen, waardoor ook mensen buiten Gent de festivalsfeer kunnen opsnuiven en de regisseur aan het woord kunnen horen. Garrone bedacht het idee voor Io capitano zelf, maar inspireerde zich op de waargebeurde helletochten van jonge migranten, zoals Amara Fofana, die ook bij de vertoning in Gent aanwezig zal zijn

FFG On Tour

Elke maand laat Film Fest Gent je genieten van een avant-première in verschillende in Vlaanderen en Brussel. De vertoningen worden steeds ingeleid door Patrick Duynslaegher, live of via een vooraf opgenomen video. Tickets zijn steeds beschikbaar via de deelnemende bioscopen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over