Froukje heeft de afgelopen vier jaar een indrukwekkende opmars gemaakt en vandaag is het eindelijk zover: ze lanceert haar langverwachte debuutalbum 'Noodzakelijk Verdriet'. Met de dansbare single ‘Kwijt’ luidt Froukje de release van het album in. ‘Noodzakelijk Verdriet’ is nu overal te koop en te beluisteren via alle bekende streamingdiensten. De videoclip van ‘Kwijt’ is te bekijken op YouTube.

Froukje over haar debuutalbum: “Ik heb de afgelopen tijd met hart en ziel aan ‘Noodzakelijk Verdriet’ gewerkt. Het is een beetje mijn kindje geworden, omdat ik het album zelf heb geschreven, gecomponeerd en geproduceerd. De muziek was eerst echt van mij, nu wordt het van iedereen. Dat is best spannend. Er zit veel liefde in dit project en ik ben trots op het resultaat. Ik kan niet wachten om te horen wat iedereen ervan vindt.”

Producers Jens van der Meij en David van Dijk hebben geholpen de spreekwoordelijke puntjes op de ‘i’ te zetten. De eerder uitgebrachte en succesvolle singles 'Als Ik God Was', 'Naar Het Licht' en 'Houden Van Mij' hebben ook een plek gekregen op het album. ‘Als Ik God Was’ won eind 2023 al de 3voor12 Song van het Jaar. ‘Naar Het Licht’ eindigde in diezelfde verkiezing op de tweede plek.

Na de releases van het album en haar single wordt de agenda van Froukje niet rustiger. Zo staat ze op 15 en 16 januari in Carré, treedt Froukje verschillende keren op tijdens Eurosonic Noorderslag en begint ze in februari aan haar nagenoeg uitverkochte clubtour ‘Noodzakelijk Verdriet’.

Beluister het album HIER
Bekijk de video voor 'Kwijt' HIER

LIVE

  • 14/3, De Roma, Antwerpen
  • 24/3, AB, Brussel

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over