Beluister nu de nieuwe single 'indieedgycool'

De Amerikaanse singer-songwriter en 'abcdfu'-ster GAYLE lost nieuwe song 'indieedgycool', een ironische track die geproducet werd door Jonny Shorr met extra productie van Pete Nappi die ook al 'abcdefu' producete. De nieuwe track zal verschijnen op haar EP, 'a study of the human experience volume two', die op 7 oktober verschijnt. Deze zomer speelt GAYLE voor de allereerste keer in ons land; op 20 augustus staat ze in de marquee van Pukkelpop.

Luister 'indiedgycool'

Vandaag is het een jaar geleden dat GAYLE's doorbraakhit 'abcdefu' uitkwam. Deze globale nummer één stond maar liefst 9 opeenvolgende weken op nummer één in de "Global 200 Excl. US" en maar liefst vier weken op rij op nummer één in de Billboard "Global 200". In ons land was de single goed voor tweemaal platina.

Binnenkort vertrekt GAYLE op Noord-Amerikaanse tournee met haar tweedelige EP 'a study of the human experience'. Haar "avoiding college tour" begint op 8 oktober in Oklahoma City, OK's Beer City Music Hall en reist dan door tot half november. Intussen passeert de 18-jarige artieste uit Nashville ook de Europese festivalpodia. Zo staat ze op 20 augustus op het podium van Pukkelpop, op 21 augustus op Lowlands, en sluit ze augustus af op Leeds Festival en Reading Festival in het VK.

GAYLE
a study of the human experience volume two
(Atlantic Records/Arthouse Records)
Release Date: Friday, October 7

TRACKLIST

  1. indieedgycool
  2. fmk (with blackbear)
  3. ALEX
  4. 15
  5. god has a sense of humor
  6. snow angels

'abcdefu' staat op GAYLE's veelgeprezen debuut EP a study of the human experience volume one, die in maart 2022 werd uitgebracht. Naast de monsterhit bevat de EP ook fan favorieten als 'ur just horny', 'luv starved' en 'sleeping with my friends'.

Naast haar recente nominaties voor de MTV Video Music Awards, heeft GAYLE de afgelopen maanden een meerdere onderscheidingen gekregen, waaronder een Billboard Music Award voor 'Best Viral Song', een plaats in Billboards invloedrijke '21 Under 21'-lijst en Variety's 2022 'Power of Young Hollywood' Impact List. GAYLE is volgende week zondag te zien op Lowlands.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over