Een recent uitgebracht album op vinyl dat momenteel verdeeld wordt naar fans. Volgende week naar Ibiza om met muzikanten zijn EP af te werken én binnenkort start de nieuwe tour in Qatar en India. Het zijn maar enkele van de toekomstige activiteiten waar de Gentse DJ en producer Maxim Lany (39) mee bezig is. Maar ook de afgelopen zomer ging 'vree goe': "Toen ik mijn nieuwe single 'Trippin' op de mainstage van Tomorrowland speelde, gingen tienduizenden mensen helemaal los!".

Maxim Lany heeft een succesvolle zomer achter de rug. "De beste tot nu toe", zo zegt hij. De Gentenaar tourde in april rond door Mexico en reisde de volgende maand door naar Tel Aviv om daarna te touren in Italië en Turkije. Afgelopen zomer speelde hij shows in Italië en Turkije. Als grote climax mocht hij dit jaar op de mainstage van Tomorrowland zijn kunnen tonen. "Het is echt keihard werken, maar hard werk loont altijd", zegt Maxim Lany. "Deze zomer kon ik in heel wat landen spelen. Dat was een pittig schema, maar als je 10.000 mensen ziet losgaan op jouw eigen muziek, maakt dat meer dan goed. Zo maak je heel wat mee op tour. Een uur voor één van de shows in Tel Aviv stonden we in een eindeloze file. De show missen was echt geen optie, dus is onze chauffeur van de weg gegaan en is hij recht door de woestijn gereden. Dat zijn avonturen die je in België niet meemaakt", zegt Maxim Lany enthousiast.

Om zijn succesvolste zomer ooit af te sluiten, bracht Maxim Lany een nieuwe single 'Trippin' uit, een samenwerking met de internationaal gerenommeerde Franse DJ Sylvain Armand, die zowel in Zweden als in Frankrijk vertoeft. Ze leerden elkaar kennen tijdens de Corona-lockdown dankzij Instagram. "Sylvain Armand ging heel vaak live op Instagram om vrienden zoals Swedish House Mafia en Bob Sinclar te interviewen. Op die manier leerden we elkaar kennen en begonnen we wat heen en weer te sturen over muziek. Aangezien we een heel goede klik hadden, vroeg hij me om een samenwerking te doen. Het idee kwam van hem om 'Trippin' te maken op basis van een classic uit de beginjaren 2000. Zonder Covid was deze samenwerking er hoogstwaarschijnlijk niet gekomen. De plaat werd enkele maanden lang geteased tijdens onze DJ-sets, zowel tijdens kleine shows als internationale festivals. De plaat werd 'vree goe' ontvangen door het publiek. De ultieme test kwam er tijdens mijn set op de MainStage van Tomorrowland. Het resultaat: tienduizenden mensen die helemaal losgingen".

Maxim reisde al de hele wereld rond. Zijn doel blijft echter al jarenlang hetzelfde, om mensen samen te brengen en een zalige ervaring te bezorgen. Naast muziek maken en draaien, organiseert hij ook zijn eigen events. "Die reeks events zijn we nu volop aan het lanceren onder een eigen merk. Net zoals met mijn muziek, wil ik mensen helpen om zich te amuseren, zowel op sociaal als muzikaal vlak is dat mijn missie", sluit de fiere Maxim Lany af.

'Trippin', de nieuwe single van Maxim Lany en Sylvain Armand, kan u beluisteren op alle grote streamingplatformen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over