Nu zondag staat Helmut Lotti op Graspop Metal Meeting, en op vrijdag 27 oktober 2023 trekt hij naar Capitole Gent met 'Hellmut Lotti Goes Metal': Een niet te missen concert waarbij hij zijn favoriete metal- en hardrocknummers zal brengen met classics van onder meer Kiss, Whitesnake en Iron Maiden!

Helmut Lotti heeft zich in zijn reeds dertig jaar durende carrière al aan verschillende muziekgenres gewaagd: van Nederlandstalige variété en rock, klassieke muziek, Afrikaanse, Latijns-Amerikaanse en Russische muziek tot Elvissongs, popklassiekers, swing, soul en American standards. Zowat alles wat de Vlaamse succesvolle zanger aanraakt, verandert in goud of platina. Intussen heeft hij momenteel al om en bij 14 miljoen verkochte albums op zijn naam, en speelde hij al in concertzalen over heel de wereld.

Een genre dat hij nog niet verkend had? Metal. Althans tot september 2022, want toen nam Helmut voor rockzender Radio Willy de gekende hit ‘Run To The Hills van Iron Maiden onder handen. De cover werd al snel dé viral video van het najaar en werd zelfs opgepikt tot ver buiten onze landsgrenzen. Dit succes ontging ook de organisatoren van Graspop Metal Meeting niet, het populaire meerdaagse metalfestival waar Helmut aanstaande zondag in de ‘Metal Dome’ de grootste classics uit het hardrock- en metalgenre zal brengen voor een publiek van echte metalheads.

En dit smaakt duidelijk naar meer, want Helmut kondigt nu ook aan op vrijdag 27 oktober naar Capitole Gent te trekken met ‘Hellmut Lotti Goes Metal’: Een uniek concert waarbij hij een uitgebreid hardrockrepertoire zal brengen met al zijn favorieten uit het genre, waaronder classics van Kiss, Whitesnake, AC/DC, Black Sabbath én natuurlijk Iron Maiden!

HELLMUT LOTTI GOES METAL
27.10.2023 - Capitole Gent

Tickets zijn verkrijgbaar via www.gracialive.b

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over