Herman Van Hove was de laatste manager van Toon Hermans. Hij koestert warme herinneringen aan die tijd. Herman Van Hove maakte een voorstelling waarin hij vertelt over zijn belevenissen met Hermans achter de schermen en bij hem thuis aan de keukentafel waar het allemaal gebeurde. Ik schrijf nu de mooiste liedjes van mijn leven zei Toon toen hij de tachtig naderde. Met die liedjes en een selectie uit het alom bekende oudere repertoire van Toon omlijst Lissa de verhalen van Herman Van Hove. De eerste voorstellingen zijn dit najaar te zien in de Ekerse Theaterzaal en vanaf 4 januari 2015 in de Rode Zaal van het Fakkelteater te Antwerpen.

De eerste ontmoeting tussen Toon Hermans en Herman Van Hove, het begin van een bijzondere vriendschap

Herman Van Hove leerde Toon Hermans kennen toen hij de vraag kreeg om een kunstboek uit te geven over de schilderijen van Toon. Het begin van een heel bijzondere vriendschap tussen Herman & Hermans. Toon getuigt zelf: Herman Van Hove en ik zijn inmiddels grote vrienden geworden. Hij heeft me weer de moed gegeven om terug te gaan naar het theater onder zijn toeziend oog. ‘Ik ben jouw apetrotse manager’ schreef hij me onlangs toen de krant me had uitgeroepen tot artiest van de eeuw.(Levensboek Toon Hermans)

L’ombre de ton ombre: een kijk op Hermans vanuit de schaduw van de theaterspots

Herman Van Hove is de oprichter van uitgeverij Biblo gespecialiseerd in bloedserieuze uitgaven over accountancy en fiscaliteit en medische vakbladen. Dat was alleen vol te houden mits frivolere zijsprongen als onder meer het satirische blad De Zwijger en het organiseren van meer dan 600 jazz- en andere concerten. Sinds zijn zestiende was Van Hove present op alle voorstellingen van Toon Hermans in de Arenbergschouwburg. HIj had nooit durven dromen ooit de manager van de in 2000 tot artiest van de eeuw gekozen Toon Hermans te worden. De samenwerking werd een vriendschap die duurde tot de dag van het overlijden van Toon Hermans. Zijn wonderlijke belevenissen met de artiest en de mens Hermans wil Van Hove nu delen met de mensen die Toon Hermans op handen droegen: het theaterpubliek. Herman doet dit niet alleen. De jonge zangeres Lissa brengt liedjes van Toon Hermans en wordt begeleid door een schitterende band onder leiding van Pol Vanfleteren.

Enthousiaste reacties over deze avondvullende show met liedjes en verhalen over Toon Hermans.

Bart Peeters getuigt: Dat Herman Van Hove een rasverteller is wist ik al lang, maar hij blijkt het ook te zijn op een theaterpodium! Herman was de vriend en laatste manager van Toon Hermans, die in zijn 75-plus jaren nog steeds gigantisch succesvol was. Herman’s portret van Hermans is authentiek, onthullend, grappig en emotioneel tegelijk, waardoor ik denk: dat lukt alleen een bevoorrechte ooggetuige. Voor de liedjes zet Van Hove een geheim wapen in: de piepjonge, frisse zangeres Lissa Meyvis geeft het zorgvuldig geselecteerde Toon-repertoire een nieuwe invalshoek, de wisselwerking tussen vertelling en muziek is hartveroverend.Toon Hermans geloofde in de hemel (niet in de rijstpap, maar laat dat een detail zijn), je voelde hem goedkeurend glimlachen tijdens de voorstelling...

Anja Daems getuigt: Herman’s verhaal nam me mee als een sprookje voor volwassenen. Het is een verhaal over vriendschap en vertrouwen, zo eentje dat je niet zou kunnen verzinnen. Zo schoon door de eenvoud en oprechtheid van de woorden.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Herman Van Hove
Datum: 
24 en 25 november 2014
Locatie: 
Fakkelteater, Antwerpen

Reservatie:

Meer over