Gloednieuwe single ‘Cherry Wine’ vandaag wereldwijd gereleased op iTunes ten voordele van organisaties die strijden tegen huiselijk geweld. Video voor ‘Cherry Wine’ wordt gereleased op 14 februari – Valentijnsdag.

Met de gloednieuwe single ‘Cherry Wine’, wil singer / songwriter Hozier wereldwijd de aandacht vestigen op de problematiek van huiselijk geweld. Dat de videopremiere op Valentijnsdag valt, is niet toevallig. Hozier hoopt hiermee het probleem extra uit te lichten. Daarnaast doneert hij de opbrengsten van de single integraal aan enkele organisaties wereldwijd, die zich inzetten voor de strijd tegen huiselijk geweld. In België steunt Hozier ‘Vzw Zijn’.

‘Vzw Zijn’ aan het woord: “In 2014 ontving de politie in België 39.668 meldingen van partnergeweld. 126 mensen stierven aan de gevolgen van partnergeweld. Dit zijn hallucinante cijfers, maar zijn tegelijkertijd slechts een topje van de ijsberg. Er wordt slechts melding gedaan van geweld na gemiddeld 35 voorvallen. Volgens Europees onderzoek worden 78% van de geweldsgevallen in België niet aangegeven. Dit betekent dat slechts een fractie van de gezinnen waar de geweldsproblemen zich voordoen, hulp gaat zoeken, laat staan hulp krijgt. Wij willen aan betrokkenen van familiaal geweld meegeven dat het ook anders kan, dat er een uitweg mogelijk is, dat mensen die met geweld te maken krijgen hier sneller iets aan moeten doen, sneller hulp moeten gaan zoeken. Ook getuigen (vrienden, buren, familie, …) kunnen er door een helpende hand voor zorgen dat er sneller wordt ingegrepen. Onze belangrijkste boodschap is: Er is een uitweg!”

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: