De hypergevoelige singer-songwriter Andrew Hozier-Byrne is zonder twijfel één van de meest pakkende persoonlijkheden van de laatste jaren.

Hozier liep school op de prestigieuze muziekacademie van het Trinity College in Dublin. De muziek in zijn genen laat zich al gauw opmerken in het zangerscollectief Anùna, maar ook in zijn eentje werkt hij gestaag verder aan zijn demos. In 2013 brengt hij een debuut-EP uit, en al snel ontploft zijn carrière door het overweldigende succes van "Take Me To Church", de emotionele, donkere en razende ballade die een enorme virale hit wordt op YouTube. Nadat hij in Groot-Brittannië al uitgebreid bejubeld werd, begint Hozier in de zomer van 2014 aan zijn triomftocht doorheen Europa, met onder meer een charismatische set op Pukkelpop. Zijn eerste, zelfgetitelde album ligt sinds vorige herfst in de rekken, en bewijst met pareltjes als "From Eden", "Work Song" en "Someone New" dat Hozier een unieke singer-songwriter is, en meer dan de man achter één enkele megahit. Zijn diepe en doorleefde stem voert zijn luisteraars mee in een overweldigend universum doordrenkt van blues, jazz, gospel en soul. 2015 is voor hem het grote succesjaar, met een regen aan prestigieuze awards (MTV VMA, US Billboards Music Awards), uitverkochte shows in de vier windstreken (zoals ook in een AB die nog natrilt van de emotie) en een zomer die bol staat van zijn optredens op 's werelds meest vooraanstaande festivals (Rock Werchter, Glastonbury).

Vandaag kondigt Hozier zijn nieuwe tournee aan voor begin volgend jaar. En ook de Belgische fans mogen zich in de handen wrijven! Hozier komt op 26 januari 2016 bij ons langs in Vorst Nationaal. De ticketverkoop start nu vrijdag 4 september, om 10u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Hozier
Datum: 
Dinsdag 26 januari 2016
Locatie: 
Vorst Nationaal, Brussel

Reservatie:

Meer over