I Love Techno houdt sinds 1995 de vinger aan de pols van de dance muziek. Eén avond en één nacht presenteert het festival een relevante en opwindende staalkaart van techno, house, electro en meer. Dat is anno 2015 niet anders. En toch wel. Want I Love Techno heeft een nieuwe thuisbasis: het Zuidfranse Montpellier. Nieuwe locatie, nieuwe naam, zelfde concept. I Love Techno Europe vindt op zaterdag 19 december plaats in het Parc des Expositions in Montpellier/Pérols. I Love Techno Europe is dansbaarder dan ooit. Binnenkort worden de eerste namen aangekondigd.

Al bijna twintig jaar lang is I Love Techno één avond per jaar de grootste club van het land. Feestvierders uit alle windstreken zakken af naar Gent om te dansen op de beats van de grootste namen uit de elektronische muziekscene: Carl Craig, Dave Clarke, 2 Many DJ's, Boys Noize, Carl Cox, Chemical Brothers, Daft Punk, Dr. Lektroluv, Gesaffelstein, Jeff Mills, Kraftwerk, Laurent Garnier, Major Lazer, Disclosure, Paul Kalkbrenner, Sven Väth, Tiga en Underworld... Allen zijn ze verantwoordelijk voor grootse I Love Techno momenten. I Love Techno in Gent houdt op te bestaan. Maar het verhaal van het festival is niet verteld. Een nieuw hoofdstuk wordt ingezet.

Sinds 2011 overwintert I Love Techno in warmere oorden. Dat bevalt zo goed dat het festival nu permanent naar het zuiden verhuist. I Love Techno Europe. Dat is Frankrijk en België united. Dat is een verhaal van gebundelde krachten. De burgemeesters van Montpellier en Pérols zijn zeer opgetogen. Met open armen ontvangen ze I Love Techno Europe in het Parc des Expositions.

President van Montpellier Méditerranée Métropole en Brugemeester van de Stad Montpellier, Philippe Saurel: "Ik steun de elekronische muziek en de cultuur in het algemeen volledig en met heel mijn hart. Cultuur, in alle vormen, is een enorme rijkdom. Het creëert een band tussen mensen, ondersteunt de locale economie, bevordert een vrije samenleving en biedt een open kijk op de wereld. Om die reden geven de electrofestivals, cinema, dans, theater enzoverder kleur aan het jaar in de metropool Montpellier. Komende winter zullen 30.000 festivalgangers op ons grondgebied samenkomen voor I Love Techno, het grootste festival van de elektronische muziek in Europa. Het is een ongelooflijke eer voor Montpellier om een evenement van deze omvang te mogen verwelkomen."

De eerste namen volgen binnenkort, de ticketverkoop start kort daarna. Stay tuned. Keep on Loving.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over