Marcheer mee op het aparte rockende ritme van ILA. Na een geboorte via De Nieuwe Lichting en vijf jaar lang kilometers vreten on the road is er nu Ayna. Het langverwachte debuut van de band rond de Belgisch-Turkse Ilayda Cicek (27).

De bedwelmende stem van Ilayda trekt je mee in een wereld die schuurt, die botst en kronkelend zijn weg naar je hart vindt. Langs meanderende melodieën, aanstekelijke ritmes en rock met een grote R. Tussen (h)eerlijk eigentijds en wortels die diep in bloedlijnen gedrenkt zijn. Een plaat die vorm kreeg op een aparte plek: een groothandel in Turkse voeding. Achterin heeft de band vier maanden lang gewerkt aan de twaalf songs die Ayna vormen. Zonder druk, zonder circus, zonder bemoeienis. Behalve dan misschien van de magazijniers, die steeds bemoedigend knikten. En met steun van Ilayda's vader Cevat, haar grootste fan en eigenaar van de groothandel. Ouders spelen sowieso een belangrijke rol bij het trio.

ILA is een smeltkroes, met evenveel krullen als het haar van de zangeres. Ilayda vindt in Kurt Cobain nog altijd een lichtend voorbeeld, maar ook Turkse zangers als Erkin Koray en Selda Bagcan staan hoog aangeschreven. Drummer Cas Kinnaer is een onvoorwaardelijke jazzfanaat, terwijl gitarist/bassist Sam Smeets zweert bij Fontaines D.C. en IDLES. Die drie stromen vormen samen een rockende rivier, die bruist, bubbelt en je kopje onder trekt.

Speeldata:

  • 12.04.2024 — EMERGE SHOWCASE FESTIVAL @ EDEN, CHARLEROI
  • 13.04.2024 — DE NACHTWACHT, TIELT
  • 20.04.2024 — RECORD STORE DAY @ VIERNULVIER, GHENT
  • 30.04.2024 — DE SINGER, RIJKERVORSEL
  • 02.05.2024 — TRIX, ANTWERPEN

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over