Van 17 t/m 19 augustus vindt op evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen de zesentwintigste editie van “A Campingflight to Lowlands Paradise” plaats. Vandaag wordt bekend dat op het allerlaatste moment de internationaal vermaarde balletdanser Sergei Polunin is toegevoegd aan het Theater- en dansprogramma. Sergei Polunin danste bij het Engels Royal Ballet en werd wereldwijd bij het grote publiek bekend door zijn optreden in de adembenemende videoclip van Hozier's 'Take me to Church' welke inmiddels ruim 24 miljoen keer bekeken is.

Sergei Polunin werd al op zijn twintigste tot primaballerino bij het Engelse Royal Ballet gekroond -als jongste danser ooit. Zijn vertrek twee jaar later deed zo mogelijk nog meer anti-slippoeder opwaaien, zeker omdat Polunin vervolgens de nachtclubs aan elkaar reeg in een waas van middelen, tattoos en andere stormpjes in glazen water. Meer weten? Check dan de biodocu ‘Dancer’ of Hoziers adembenemende video voor ‘Take Me To Church’, die inmiddels meer dan 24 miljoen virale views aantikt. Nog beter: op Lowlands zie je Sergei Polunin op zijn allerbest – dansend in de solovoorstelling ‘Sacré’, een bewerking van Stravinsky’s ‘Sacré du Printemps’ met nieuwe choreografie van de Japanse Yuka Oishi.

Om zijn eerste Nederlandse publieke voorstelling mogelijk te maken, is bij wijze van hoge uitzondering een speciale nachtprogrammaplek in theatertent Juliet gecreëerd. De bijzondere voorstelling van Sergei Polunin vindt plaats op zaterdagnacht van 02:00 - 02:40u, als onderdeel van het Theater- en dansprogramma van Lowlands. Binnen dit programma staan al jarenlang hoog aangeschreven, (inter)nationale theater en dansgezelschappen op de planken. Dit jaar komen onder meer Hofesh Shechter Company, Het Nationale Ballet, ISH en Ivgi&Greben naar Lowlands. Het volledig Theater- en dansprogramma staat hier gepubliceerd.

De videoclip van Hozier's 'Take me to Church' is hier te bekijken.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: