Jack White, het ultieme boegbeeld van de internationale rockscene, wist al uitgebreid zijn stempel op de muziekgeschiedenis te drukken. In die mate zelfs, dat de uit Detroit afkomstige White zich vandaag de dag tot de meest iconische en gelauwerde artiesten van de laatste twee decennia mag rekenen.

In het begin zijn er de White Stripes, waarin hij als duo optreedt met Mag White. Vanaf hun opkomst in 1997 begeesteren ze critici en publiek en dicteren ze hun doortastende, razende en van een groot talent getuigende stijl, met als hoogtepunt de wereldhit “Seven Nation Army”, uit hun vierde studioalbum ‘Elephant’. In februari 2011 nemen Jack en Meg afscheid van elkaar, tot grote consternatie van de talrijke fans. Jack concentreert zich op twee nieuwe muzikale projecten, The Dead Weather en The Raconteurs, maar waagt zich ook aan het producen en het ontwikkelen van nieuw artistiek talent, op zijn eigen label Third Man Records.

In April 2012 blaast Jack zijn solocarrière leven in met ‘Blunderbuss’, zijn eerste volledig zelf uitgebrachte album. Volgens Jack zelf was dit voordien niet mogelijk geweest. Het album toont inderdaad een nieuwe artistieke volwasssenheid. De artiest doorkruist vervolgens heel Europa en rijgt de unaniem positieve reacties aan elkaar. Zijn passages op Rock Werchter en in de Lotto Arena in 2012 zijn daar treffende voorbeelden van.

In 2014 kondigt zijn grote terugkeer zich aan, met de release van zijn tweede soloplaat en een Europese tournee waarnaar nu al enorm wordt uitgekeken. ‘Lazaretto’, dat sinds gisteren in de rekken ligt, bestaat uit elf songs uit een ander tijdperk, met teksten die grotendeels geïnspireerd zijn op de kortverhalen die Jack als 19-jarige schreef, herontdekte, en nu op 38-jarige leeftijd heeft herwerkt. Muzikaal is er geen enkel genre of label dat deze nieuwe plaat accuraat kan beschrijven, gezien de dooreenlopende kruisbestuiving van stijlen. Het eindresultaat is een album vol ontwapenende eerlijkheid, volwassenheid en verlangen. Jack White staat op 16 november op het podium van Vorst Nationaal voor een avond onversneden rock’n’roll, die u onder geen beding mag missen. De voorverkoop voor dit concert begint op vrijdag 13 juni om 9u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Jack White
Datum: 
Zondag 16 november 2014, 20.00 uur
Locatie: 
Vorst Nationaal, Brussel

Reservatie:

Meer over