Jaouad brengt op vrijdag 4 oktober 'Hard To Love' uit als eerste single van zijn allereerste EP #Messias die op 1 november uitkomt. Op 2 november stelt hij #Messias voor in de Arenbergschouwburg in Antwerpen met zijn 9-koppige live band. Stream/beluister: https://lnkfi.re/jaouadhardtolove

The Story Behind The Song

Jaouad gaf samen met zijn collega Nyira Hens van BeHuman VZW en een psychotherapeut workshops rond emotie aan thuislozen genaamd "StadsNomaden". Eén van de vaste deelnemers, inmiddels een vriend, is Elvis. Elvis is thuisloos, heeft zijn beide ouders verloren en zijn vader geloofde in de opvoeding met de harde hand. Soms heeft hij zo veel pijn dat hij kiest om die pijn te verdoven, in de ogen van de maatschappij is hij marginaal.

Tijdens één van de workshops raakte Elvis overstuur en moest hij gekalmeerd worden. Hij liet Jaouad het dichtste toe: "Het enige wat hij wilde doen, voelde ik, was gewoon huilen". Twee uur later heeft Jaouad deze song geschreven. 'Hard To Love' is voor iedereen die ooit het gevoel heeft gehad niet goed genoeg te zijn, iedereen die een vorm van liefde heeft gekend waar voorwaarden bij horen.

Wie Is Jaouad

Jaouad Alloul is een beloftevolle theatermaker, zanger en LGBTI+ activistmet Marokkaanse wortels die in zijn werk thema’s als gender en identiteitvanuit zijn eigen levenservaring bij het publiek brengt. Zijn missie is om mensen te verbinden via kunst en dialoog. Hij maakte naambekendheid als semi-finalist van The Voice en via het programma Taboe met Filip Geubels. Jaouad is het gezicht van de Belgian Pride 2019 en toert momenteel met zijn theatervoorstelling 'De Meisje', een monoloog over zelfaanvaarding, familie, liefde en vergiffenis.

Op 2 november stelt hij zijn allereerste EP #Messias voor in de Arenbergschouwburg in Antwerpen. Dit doet hij samen met multi-instrumentalist, producer en componist Aiko Devriendt van Boogie Belgique. Hun stijl is een combinatie van spontane en associatieve impulsen, wat zich vertaalt in muziek die omschreven kan worden als soul, pop, R&B en gospel. Samen zochten ze naar de juiste combinatie van muzikanten om hen op het podium te vervoegen om er Jaouads verhaal in een frisse, oprechte en dansbare vibe te vertolken.

Jaouad in de pers

  • één: De Afspraak - Homo, moslim en artiest. (video)
  • één: Taboe - Holebi's. Maak kennis met Jaouad.
  • Radio 1 - Wat raakt Jaouad, een kleurrijk kruispunt van identiteiten. (audio)
  • Radio 1 - Zanger en theatermaker Jaouad Alloul zocht lang naar zijn identiteit.
  • HLN.be - Heerst er rond geaardheid en gender nog een taboe? (video)
  • ATV - De schoonheid zit in hoe verschillend we zijn van elkaar (video)
  • De Morgen - Jaouad Alloul is misschien wel de revelatie van dit podiumjaar.
  • Gazet van Antwerpen - Jaouad is genderfluïde creatieve duizendpoot.
  • De Standaard - Jaouad, het gezicht van de Pride 2019. (audio)
  • De Standaard - Jaouad is queer-activist, maakt muziekvideo’s en presenteert nu zijn theatrale autobiografie.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over